Tinejdžeri koji koriste smartfon imaju više seksa

Tinejdžeri koji imaju pristup internetu na svojim telefonima imaju dva puta veće šanse da se spoje sa nekim koga su upoznali onlajn, nego njihovi prijatelji koji ne koriste smart telefone.

Najnovije istraživanje pokazalo je da tinejdžeri koji koriste smartfon, imaju veće šanse za seks, verovatno zato što im telefon to olakšava

Oni bi verovatno nalazili partnere drugačije da nema smart telefona, a možda im telefon služi da jednostavno organizuju sve svoje sastanke.

Istraživanje je takođe otkrilo da tinejdžeri koji imaju pristup Internetu na svojim telefonima su seksualno aktivniji, ali da to ne mora da ima veze sa samim telefonima. Oko 47 odsto onih koji imaju smartfon reklo je da je seksualno aktivno, dok kod onih koji ga nemaju je 35 odsto, što i nije velika razlika.

Prema Eriku Rajsu sa Univerziteta za socijalni rad, pametni telefoni predstavljaju lak način da tinejdžeri sebi organizuju sastanak. To jest, i da nema pametnih telefona oni bi imali seksualni život, što znači da ih ne čine telefoni promiskuitetnijim.

Erik Rajs i njegove kolege su ispitale 1,839 učenika srednje škole iz Los Anđelesa, od čega je trećina rekla da ima smartfon. Od toga pet odsto njih je reklo da koristi internet da nađe sebi seksualnog partnera, a 17 odsto je reklo da im je nuđen seks onlajn.

Pouka koja je izašla iz ove studije je da seksualno obrazovanje treba da skrene pažnju i na opasnosti traženja seksualnog partnera onlajn na svojim telefonima. Kako Rajs napominje, roditelji imaju mnogo načina da nadgledaju i kontrolišu decu kada su kod kuće na kompjuteru, ali ne mogu da ih zaštite kada koriste internet na telefonima.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *