korgazam, uživanje koje nećete zaboraviti

Jeste li ikada čuli da određene vežbe dovode do orgazma – i to bez erekcije?!

korgazam

Foto: Thinkstock

“Men’s Health” je 2006. godine objavio priču o muškarcu koji je doživljavao orgazam svaki put kada bi radio viseće podizanje nogu. Ubrzo potom, redakciji magazina javio se i veliki broj žena koje su doživele seksualni vrhunac tokom vežbanja!

Ovaj fenomen je nazvan korgazam, a najčešće se javlja pri izvođenju vežbi za jezgro (core).

4 VEŽBE KOJE NAJČEŠĆE IZAZIVAJU VRHUNAC

Profesor dr Debi Herbenik, MH stručnjak za seks, bila je intrigirana ovom temom, pa je istražila o čemu je reč. Zanimljivo, njeno istraživanje je pokazalo da je čak 10 odsto ljudi, bez obzira na pol, doživelo orgazam za vreme vežbanja.

Muškarci su, primetila je, najčešće uživali u korgazmu prilikom izvođenja zgibova, podizanja tegova, penjanja uz konopac i trčanja. Pored toga, oni su ovaj orgazam opisali kao intenzivniji, a mnogi uopšte nisu doživeli ni erekciju!

U ČEMU JE TRIK?

Ono što je možda još više zapanjujuće jeste da, pri tome, nije potrebno nikakvo trenje u genitalnoj regiji niti razmišljanje o seksu – do orgazma dolazi isključivo zbog forsiranja abdonimalnih mišića.

Naučnici još uvek ne razumeju kako je to moguće. Sudeći po nekim teorijama, reč je o stimulaciji unutrašnjih delova tela, kao što su nervni putevi, koji su povezali s postizanjem orgazma.

 

izvor: menshealth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *