Zemlje u kojima se kažnjava SEKS na PLAŽI

Da zbog ljubavi na pesku ne biste završili u zatvoru, pogledajte listu zemlja u kojima se ta vrsta zabave ne toleriše, ili se “samo” plaća novčana kazna. Portal za ocenjivanje hotela “HolidayCheck”, objavio je listu kazni koje prete onome koga uhvate na delu. Informišite se na vreme, pre nego doživite neprijatnost.

Najgore je u Rumuniji. Ako vas u toj zemlji uhvate da vodite ljubav na javnom mestu, a to je pri tome i javna plaža, maksimalna kazna je čak sedam godina zatvora! Ako mislite da je u Hrvatskoj i Španiji turistima sve dozvoljeno, varate se – u obe zemlje seks na plaži je zabranjen. U Hrvatskoj je predviđena kazna i do 30 dana zatvora ili 150 evra. Na Majorci je civilna policija još rigoroznija, pa ako vas uhvate na plaži u ljubavnom zanosu, možete da platite kaznu i do 1.000 evra.

Za svaki “nedolični čin” u javnosti, u šta se ubrajaju ljubljenje, grljenje i seks, u Dubaiju je predviđena zatvorska kazna do tri meseca, a nakon toga “grešnicima” sledi deportacija iz zemlje. Skandinavci su u ljubavnim avanturama na javnom mestu najtolerantniji i daleko naklonjeniji parovima koji vole da vode ljubav na svežem vazduhu. U Švedskoj je za prekršaje takve vrste predviđena kazna od samo 50 evra, u Norveškoj samo ljubazna opomena.

A toples? Na grčkim plažama malo ženske nagosti se toleriše, dok je u Španiji toples sasvim normalna pojava. Iako su rigorozni kad je seks na plaži u pitanju, Špnaci ne sankcionišu devojke koje vole da osunčaju svoje poprsje. Na ostrvima poput Ibice ili Kanarskih ostrva je gotovo sve dozvoljeno, a u nekim mestima primetićete i plaže koje su uredno registrovane kao gej mesta, piše “Dojče Vele”.

U Italiji se situacija razlikuje od mesta do mesta, u principu se toleriše na turističkim ostrvima, dok je na kopnu odnos prema nagom telu konzervativniji. Na Korzici je negde dozvoljen, negde ne, a tamo gde je zabranjen predviđene su kazne i do 150 evra.

U Hrvatskoj je dozvoljen ne samo toples već i nudizam, i to na mnogim plažama. Isto je i u Danskoj i Francuskoj. U Turskoj je toples zabranjen i to ne samo na javnim plažama već i u hotelima, osim ako uprava hotela ne izda posebnu dozvolu.

Izvor: “Blic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *