Sanjali ste bivšeg? Evo šta to znači!

Ukoliko i vama često u snove dolazi bivši dečko i snovi nisu tako bezazleni i naivni, ne brinite, niste jedini.
San

San, Foto: profimedia.rs

Prema jednom istraživanju koje je obavio sajt namenjen za istraživanje snova, “DreamsCloud”, mnogo više ljudi sanja svoje bivše partnere nego sadašnje.

Sajt je obuhvatio 1,172 muškaraca i žena koji su odgovarali na pitanja šta su najčešće sanjali i koga. Čak 29 odsto je priznalo da sanja o bivšim ljubavima, dok 25 odsto mašta o sadašnjim. I samo jedan od pet ispitanih bi priznalo partneru da su sanjali kako ga u snovima varaju.

Da li je zaista strašno sanjati bivše zaboravljene partnere i šta to podsevst želi da nam poruči?

– Generalno, seksi fantazije i snovi o drugim ljudima su sasvim normalna pojava. To ne mora nužno da znači da želite da varate partnera. Vi jednostavno imate osećanja i za druge ljude – rekla je Ana Mekej, licencirani savetnik i terapeut za veze.

Terapeutkinja objašnjava kako ovi snovi mogu ukazivati da imate nedovršena posla sa bivšim ili neki osećaj krivice pa kroz snove pokušavate da rešite probleme.

– I u slučajevima da sanjate kako se žestoko ljubite sa bivšim, to ne znači da je vaša sadašnja veza u problemu. Ukoliko vam je sadašnja veza odlična, ovakvi snovi uopšte ne treba da vas brinu i podstaknu na razmišljanje – tvrdi Mekej.

Međutim, može i da ukazuje da u vašem sadašnjem odnosu nešto nije kako treba ili ne zadovoljava sve vaše potrebe. Razmislite koliko ste zaista srećni sa sadašnjim partnerom… Da li zadovoljava sve vaše potrebe u vezi? Da li ste nečim možda nezadovoljni?

Par, sreća, ljubav, radost, hrana, jagode

Na početku je bolje da ove informacije zadržite za sebe Foto: Profimedia.rs

Ukoliko ste potpuno zadovoljni, seksi snovi sa nekim drugim ili bivšim partnerom ne moraju apsolutno ništa da znače. Uspomene, sećanja i osećanja koja se nalaze u vašoj podsvesti ne mogu nestati tako lako i s vremena na vreme mogu se vratiti u formi sna.

Da li da krijete svoje “vlažne” snove ili ipak biti iskren prema partneru i podeliti?

Teri Orbuč, savetnik za ljubavne veze savetuje da nema potrebe da delite sa sadašnjim partnerom svoje seksi snove, osim u slučaju da mislite da se iza toga krije veći problem.

Na početku veze dok ne utvrdite temelje svog odnosa, bolje je da ovakve informacije zadržite za sebe, a kasnije sami odlučite da li je u redu da podelite svoje snove sa voljenom osobom.

 

izvor: 24sata

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *