Period kad treba APSTINIRATI

Mnogi parovi se u toku trudnoće trude za izbegavaju seksualne odnose, ne znajući kako će oni uticati na stanje u kojem se žena nalazi.

Njihov manjak znanja dovodi do manjka razumevanja za partnera, te je stoga poželjno pročitati reči eksperata.

Najvažnije su emocije

U toku trudnoće mentalno stanje žene dramatično se menja. Ona postaje više emotivna, a ponekad i previše osetljiva. Ako oseti da joj suprug ne uzvraća ljubav, može postati nervozna, patiti od nesanice, izgubiti apetit ili, u suprotnom, previše jesti.

Mnogi muškarci nisu svesni svog ponašanja u takvim slučajevima, pa, naprimer, supruge vode doktorima umesto da shvate da im je potrebna samo pažnja njihovih muževa.

Iako trudnice često nemaju jak seksualni nagon, svakako im stalno treba toplina i nežan fizički kontakt. U tom slučaju, ako su spremne i raspoložene, uslediće seksualni odnos.

Poze koje treba izbegavati

Misionarski položaj (kad je muškarac gore) treba izbegavati, dok je poželjno da je žena gore ili oboje u sedećem položaju, tako da nema pritiska na abdomen i pokreti su nežniji.

Pozicija u kojoj par leži na boku, a lica su im okrenuta ka istoj strani također je preporučljiva, jer nijedan partner svojom težinom ne leži na onom drugom.

Budite pažljivi ako ste u misionarskom položaju pa se muškarac težinom tela nehotice spusti na stomak partnerke. Pokreti mogu biti grubi i zasmetati fetusu.

Period kad treba apstinirati

Seksualni odnos treba izbegavati od šeste do dvanaeste nedelje trudnoće jer može dovesti do pobačaja, upozoravaju stručnjaci u listu “Times of India”. Apstinencija se preporučuje i u toku posljednja dva meseca trudnoće jer postoji rizik od curenja plodove vode, što stvara komplikacije.

Od četvrtog do sedmog meseca trudnoće seksualni odnos je dozvoljen ukoliko se poštuju saveti doktora.

Oralni i analni seks bi trebalo izbegavati.

Izvor: Sarajevo-x.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *