Najčešće greške u spavaćoj sobi zbog kojih je seks lošiji

Kao da nije dovoljno to što su muškarci i žene pod stresom zbog posla, obaveza i ostalog, pa još i u spavaćoj sobi sabotiraju jedni druge i onda se žale kako im je seksualni život u lošoj fazi.

Životne i seksualne energije se isprepliću. Seksualnost i strast lični su izražaj koji se odražava kroz način na koji neko priča, gestaikulira, gleda…

Seksualni život zavisi od puno faktora: stil života, navike, stres, deca, kućni poslovi…, a uz to mnogi parovi još prave i dodatne greške u spavaćoj sobi koje im uopšte ne idu u prilog ako žele da poboljšaju eksualni život.

● Za početak vrlo je važan ambient spavaće sobe. Neudoban, tmuran, pretrpan i neuredan prostor nikome nije privlačan i teško da će se iko u takvom prostoru osećati prijatno. Ako još tome dodamo i korišćenu posteljinu te iritirajuću rasvetu, mala je verovatnoća da će u toj sobi vladati seksi raspoloženje.

● Par koji je opterećen idejom o savršenom seksu nepotrebno je pod stalnim pritiskom. U spavaćoj sobi nema mesta za napetost i opterećenje. Potrebno je opustiti se i prepustiti. Seks će ponekad biti strastveniji, a ponekad nežniji i to je normalno.

● Cenzurisati seksualne maštarije, želje i potrebe nije poželjno. Kako će drugačije partner saznati što vas privlači i uzbuđuje. Par bi u spavaćoj sobi trebao da deli želje i potrebe, na taj način oboje će u seksu više uživati.

● Požurivanje i vršenje pritiska nikome neće pomoći kada su strasti u pitanju. Uobičajeno je da je jedan partner više napaljen od drugog. Usporite, zavodite jedno drugo, prepustite se erotskim igricama u kojima oboje uživate.

● U spavaćoj sobi bi sebičnost trebala biti zabranjena. Ako želite biti zadovoljeni, morate i hteti da zadovoljavate. Obostrana sreća zahteva ravnotežu između davanja i primanja.

● Jedna od uobičajenih grešaka koju je potrebno spomenuti, a o kojoj ne treba previše govoriti jer je već sve rečeno je – glumljenje orgazma. Ako glumite orgazam partner će misliti da je sve ok i ništa neće menjati.

● Ako se muškarcu dogodi da ‘izgubi’ erekciju ne treba mu to nabijati na nos. Najbolje je ponašati se kao da se to nije dogodilo te pokušati opet krenuti u akciju.

● Manjak samopouzdanja koban je za spavaću sobu i seks. Stidljivost zbog vlastitog tela i golotinje definitivno će seks učiniti lošijim.

● Opterećenost higijenom nakon seksa pokvariće opušteno raspoloženje. Pustite manijakalno čišćenje i pospremanje kreveta i uživajte u neredu koji je uzrokovan seksom.

● Ako ste od onih koji su uvereni da kvalitetan seks mora biti spontan teško da ćete uživati onoliko koliko bi mogli. Teško je biti spontan uz radne navike, obaveze i decu.

● Seks niko ne bi trebao da doživljava preozbiljno. Ponekad se za vreme valjanja po krevetu u naletu strasti dogode i neke nepoželjne situacije, ne treba histerisati, nasmijete se zajedno i nastavite tako gde ste stali.

Izvor: Lepota&zdravlje

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *