Izbegavajte izgovore i uživajte u seksu

“Dragi, boli me glava!”, to je jedna od najčešćih izgovora za izbegavanje seksa, ali zapravo, kako ističu stručnjaci, treba izbegavati izgovore i uživati u seksu.

Žene mnogo češće koriste izgovore za izbegavanje seksa od muškaraca. Zašto to čine? Niko ne može u potpunosti da objasni, ali psiholozi objašnjavaju da se uvek u pozadini kriju neki razlozi

Seks je dobar za zdravlje
Ako niste znali, seks poboljšava imunitet, otklanja stres i jača vašu vezu. I pored toga, mnoge žene traže izgovor kako ne bi morale da upražnjavaju seks
Stručnjaci kažu da bi žene izbegavale smešne izgovore kada bi stvarno bile svesne koliko je seks dobar za njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Dakle, drage dame, prepustite se užitku i pomozite sebi.

“Iscrpljena sam”
Žene se sve češće žale na umor i iscrpljenost. Naravno, to se oseća i u spavaćoj sobi. Tačnije, nedavno istraživanje je pokazalo da je umor jedan od najomiljenijih izgovora za izbegavanje seksa. Žene će, naime, radije izabrati spavanje nego seks, a trebalo bi upravo drugačije da rade.

“Boli me glava”
Ovo je sigurno najpoznatiji i najrašireniji izgovor. Ali, ako vas zaista boli glava, baš onda bi trebalo da upražnjavate seks. Zašto? Istraživanja pokazuju da se tokom seksa otpuštaju hormoni koji na telo deluju kao analgetici pa bol brzo prolazi.

“Nisam raspoložena”
Činjenica je da vam ponekad nije do seksa i to je normalno. Ali, ako je to često slučaj, onda malo razmislite o sebi i svojoj vezi. Taj izgovor često zna da bude pokazatelj da s vezom nešto nije u redu. Jedino rešenje je otvorena komunikacija. Ali, bez obzira na sve, seks ne bi trebali da izbegavate jer će vas učiniti raspoloženijima, a kad ste raspoloženi, biće bolja komunikacija.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *