5 najčešćih pitanja o seksu na koja tražimo odgovor na internetu

Mnogo je lakše neugodna pitanja postavljati internet pretraživaču.
Internet uvek ima odgovor

Internet uvek ima odgovor, Foto: Profimedia.rs

Internet je uneo mnogo promena u naše živote, a prva je svakako lak pristup informacijama. Jedna od nesumnjivih prednosti interneta jeste ta što neugodna pitanja ne morate da postavljate gledajući sagovornika u oči strepeći od odgovora.

Internet pretraživač Yahoo je želeo da sazna šta ljudi najčešće pretražuju i, očekivano, najtraženija pitanja bila su vezana uz seks.

1. “Može li žena da zatrudni tokom menstruacije?”

Ovo je najpopularnije pitanje o seksu i pretražuje se više od 50.000 puta mesečno, a odgovor na to pitanje je DA.

2. “Može li da se zatrudni i pre same ejakulacije?”

Ovo je drugo najčešće pitanje i odgovor je takođe – DA. Reproduktivni sistem svakog muškarca se razlikuje i neki ispuštaju malu količinu sperme i pre nego što ejakuliraju. Samo je jedan spermatoziod dovoljan za oplodnju jajne ćelije pa svakako koristite zaštitu tokom seksa.

3. “Da li herpes može da se prenese poljupcem?”

Još jedno pitanje na koje se često traži odgovor, a on glasi – DA. Lekari naglašavaju kako je herpes lako prenosiv diranjem, ljubljenjem i seksualnim kontaktom – što uključuje vaginalni, analni i oralni seks.

Međutim, to nije jedina grozna stvar koja može da vam uništi poljubac.

4. “Zašto ne mogu da postignem orgazam?”

Ovo pitanje postavlja se preko 2,4 hiljade puta mesečno. Ponekad je razlog tome neka trauma, lični problemi, ali najčešće stres i loš odnos prema zdravlju. Seksualni terapeuti poručuju da se opustite i počnete da razmišljate pozitivno. Pomažu i seksualne fantazije.

5. “Zašto seks boli?”

Lekari ističu kako seks ne bi trebalo da boli, a ako je to slučaj, onda neki od razloga mogu biti neiskustvo, strah, napetost i nepoverenje u odnosu s partnerom. Ako problem nije psihičke prirode, onda zamolite partnera da bude nežniji i koristite lubrikant kako biste smanjili trenje.

 

izvor: 24sata

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *