Ekspert za seks Ana Vest: Apsolutni SEX je moguć!

Sjajna predigra, garantovan orgazam, a pored tebe prezadovoljni ljubavnik… Da li je to moguće? Da, odgovara ekspert za seks Ana Vest, koja ti otkriva kako da preuzmeš stvari u svoje ruke.

apsolutni_seksKo određuje kako ćeš držati noge u misionarskoj pozi, da li ćeš ih raširiti ili privući uz njegovo telo? Ti ili tvoj partner? Da li ljubavni čin treba da se završi kada on doživi orgazam ili kada ti dostigneš vrhunac? Činjenica je da žene, ponekad i previše, razmišljaju o tome kako da udovolje muškarcu, zbog čega se često odriču ličnog zadovoljstva. Možda su vaspitanje i skromnost doveli do toga da se stide da vrednuju svoje uživanje? Ili je reč o želji da se dopadnu partneru? Ali, stidljivost ti neće pomoći da doživiš apsolutno dobar i intenzivan seks. Uzgred, muškarci nikada ne traže takvu vrstu posvećenosti, naprotiv, mnogo se više pale kada vide da je žena uzbuđena. Oni ne žele ljubavnu sluškinju, nego kraljicu koja tačno zna šta hoće. Takva devojka pokazaće mu šta joj prija i šta on treba da radi da joj bude lepše sa njim, kako bi zajedno doživeli najbolji mogući seks.

Iskrenost pre svega
Prema anketama, svaki drugi muškarac voleo bi da mu partnerka podrobnije priča o svojim seskualnim željama i potrebama. Uostalom, veće su šanse da ti se želje ispune ako ih podeliš sa dragim. Otvoreni razgovori o seksu – o tome kako se osećaš i šta zaista želiš, pojačaće vašu bliskost. Emocije i poverenje ključne su reči, nezavisno od toga koliko traje vaša veza.

Da li ti je ON privlačan
Muškarac se neće brinuti o tome da li mu je polni organ dovoljno dugačak, širok ili čvrst, ukoliko mu žena pokaže da joj se dopada. Slučajni dodiri u automobilu ili restoranu ne moraju uvek da imaju seksualnu konotaciju, ali njemu će značiti više nego što možeš da pretpostaviš. Inače, iako se o tome manje govori, i žene mogu biti opsednute veličinom vagine i pitanjem da li im je previše velika ili mala.

Šta ako orgazam izostane?
Vaginalni orgazam smatra se vrhuncem ekstaze, jer se ređe dešava nego klitorisni. Statistika govori da 30 procenata žena redovno doživljava orgazam, ali da ga isto toliko njih nikada ne oseti. Međutim, u seksu se može uživati čak i ako orgazam izostane. Kada je odnos između partnera ispunjen nežnošću, seksualno iskustvo može biti zadovoljavajuće i bez vrhunca. Nekim ženama predigra je važnija od samog seksualnog čina, druge uživaju u zagrljajima i poljupcima… Ukoliko se sve to na pravi način iskombinuje sa vođenjem ljubavi, ona će biti zadovoljna, čak i ako nije dostigla orgazam.

Opuštanje umesto napetosti
Muškarac mora da bude fizički i psihički opušten kako bi doživeo uzbuđenje. Pre nego što kreneš u napad na njegov šlic, prvo zavedi ostatak njegovog tela i omogući mu da se opusti. U tome ti mogu pomoći seksualne igračke, vibratori… Odvoj dovoljno vremena za zajedničko tuširanje, priušti mu masažu leđa ili stopala, iznenadi ga nekom dobrom hranom. Poverenje i komunikacija od presudne su važnosti: otkrijte jedno drugom svoje potrebe, želje i fantazije, jer je to najbolji put do fantastičnog seksa!

Kako on miriše?
Miris partnera, prijatna atmosfera, higijena i stimulacija klitorisa faktori su koji znatno povećavaju šanse da žena doživi vrhunac, potvrđuju rezultati jedne evropske studije. Kad je već o ovoj temi reč, postavlja se pitanje kako nekome do koga ti je stalo saopštiti da bi u krevetu trebalo da bude maštovitiji, a da se on pri tom ne uvredi? Dok zajedno radite neke uobičajene stvari, na primer pijete jutarnju kafu, izgovori svoju želju zavodljivim glasom. “Zaista bih volela da me ljubiš po vratu.” “Uživala bih kada bi me oralno zadovoljavao dok se zajedno tuširamo.” Ove magične reči svakako će doprineti da ostvariš svoje fantazije.

Uputstvo za upotrebu
Zagrljaji sa partnerom više te podsećaju na rvanje, nego na razmenu nežnosti? Nisi baš srećna što ti diše u uvo dok vodite ljubav? Ne dopadaju ti se tragovi ljubavnih ugriza koje ostavlja po tvom vratu? Ne ustručavaj se da priznaš da ne voliš baš sve što čini tvoj dragi. Seks bi trebalo da bude opušten, ali i prijatan za obe strane. Ukoliko ti nešto ne odgovara, izbegavaj rečenice tipa: “Nemoj to više da radiš”. Umesto toga, dok ste u ljubavnom zanosu, uputi ga na ono što želiš i što ti prija. Vrlo je važno da, ukoliko partner dosledno sledi uputstva koja mu daješ, ne štediš pohvale na njegov račun. Svakako ga upitaj šta on želi, odnosno na koji način bi mogla da mu uzvratiš.