Da li je njegova mama kriva sto on ima problem u krevetu?

Odnosi muškaraca sa mamom u periodu kada se prvi put zaljubljuju mogu imati uticaj na pojavu erektilne disfunkcije i prevremene ejakulacije, pokazuje nova studija.

Ova studija je pokazala da uzrok za ove probleme može biti odnos majke i sina u periodu kada muškarci prvi put stupaju u intimne odnose sa devojkama. Istraživači sa Univerziteta Čarls iz Praga ispitivali su 960 muškaraca između 15 i 88 godina o njihovom seksualnom životu, ali i o istoriji njihovih romantičnih i porodičnih odnosa.
Retultati su pokazali da muškarci koji su imali zategnut odnos sa majkom i oni koji su se prvi put zaljubili kasnije tokom života u većem broju slučajeva patili su od erektilne disfunkcije i prevremene ejakulacije.

Ali autor studije koja je objavljena u The Journal of Sexual Medicine ne tvrdi da je odnos sa majkom ili godine kada su se prvi put zaljubili obavezno razlog zbog kog su kasnije u životu imali neuspehe u krevetu, već samo da to “može ukazivati na određene razloge zbog kojih imaju problem u vezi sa seksualnošću ili intimnosti”.

Eksperti za seks i veze tvrde da iako za neke probleme u krevetu uzrok možemo pronaći u detinjstvu, većina su posledica stresa i anksioznosti.

– Važno je da znate šta uzrokuje vaš problem, objašnjavaju autori.

 

izvor blic zena

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *