Ovih pet razgovora o seksu morate da vodite sa partnerom

Razgovori o onome što se dešava među čaršafima mogu biti neprijatni i teški, posebno ako niste zadovljni svojim seksualnim životom. Ipak trebalo bi da se potrudite da otvoreno kažete u čemu je problem. Istraživanja su pokazala da su parovi koji razgovaraju o ovim intimnim detaljima daleko srećniji, od onih koji izbegavaju razgovore o intimnim pitanjima, a takođe, manji procenat prevare među njima.   

Popravite odnos sa partnerom

1) GRANICE

Ukoliko ne maštate da se nađete u ulozi u filmu  “50 nijansi sive”  morate da razgovarate sa svojim partnerom o granicama.

– Iako postoji mogućnost da doživite nešto lepo ukoliko probate nešto novo, postoji mogućnost da se to pretvori u katastrofu , kaže seksolog  Karol Kvin.

Ukoliko budete postavili granice koji ćete se oboje pridržavati lakše će se uspostaviti poverenje između vas, pa ćete vremenom možda poželeti da neke od tih granica pomerite.

 

2) BEZBEDNOST

Nije važno koliko seksualnih partnera ste imali pre veze u kojoj ste. Razgovor u virusima ili bakterijama o koji ste se lečili je nešto što morate I da kažete svom partner, ali i on vama. Ovakav

razgovor može da bude težak  i neprijatan pa ga zato nemojte početi ispitivanjem. Umesto toga recite: “Ja se štitim tako što…” ili “Meni je bezbedan seks jako važan”.

 
3) VREME

Da li ste sada raspoloženi za to?  Ako jedna osoba želi seks, a drugoj nije do toga, ali pristaje zbog partnera, problem neće biti samo nemogućnost da oboje postignu fizičko zadovoljstvo, već će problem predstavljati i uspostavljanje emotivne veze. Bolje je da razgovarate o tome zašto neko od vas dvoje ne želi odnos. Kako izbeći da se taj razgovor ne pretvori u svađu? Budite bliski sa partnerom, dodirujete ga i osmehujete se dok razgovarate o tome. Umesto: “Ne” bolje recite “Želim da budem intimna sa tobom, ali ne večeras.”   

4) ŠTA VAM PRIJA

Razgovarajte o tome šta vam prijam a šta ne.

– Naši partneri ne čitaju misli. Razovarajte o tome. Recite svom partneru da  postoje neke stavi o kojim niste razgovarali do sad, ali da bi voleli da pričate sa njim o tome, kaže doktorka Kvin.
Tokom samog seksualnog odnosa potrudite se da pokažete partner šta je to što vam prija.  Budite glasniji nego inače. Muškarci cene ovakve neverbalne znake. Takođe , oni bolje reaguju kada govorite o sebi nego o njima, pa umesto: “Uradi ovo” bolje kažite: “Obožavam kada mi uradiš to”.

5) PLANIRANJE

Možda ne zvuči romantično, ali to je tema o kojoj morate da pričate sa partnerom. Ono što je potrebno je da uklopite seksualne odnose u gust raspored i nađete mesta i za uživanje. Ono što je vađžno je da znate da nije kvantitet ono što je važno, odnosno da  nije važan broj odnosa tokom nedelje. Važno je da postavite dogovorite  koji vam je potreban  tokom nedelje. Takođe, potrebno je da usaglasite da li to podrazumeva i odnose van spavaće sobe i gde.

 

izvor: Blic zena

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *