Misterija orgazma: Kome je uzivanje u seksu zagarantovano

Čini se da je fenomen orgazma u potpunosti istražen, ali seksolozi i stručnjaci se njime bave svakodnevno, otkrivajući neke zanimljive činjenice o seksualnom vrhuncu za kojim svi žudimo.

Nemački seksolog Rolf Degen sproveo je temeljno istraživanje da bi saznao prosečno trajanje ograzma kod ljudi.

PROSEK
Prosečan ženski orgazam traje samo 1,7 sekundu, dok muški čak 12,4 sekundi. Time, izračunao je on, žena provede jedan sat i 24 sekunde zadovoljstva tokom celog života, dok muškarac uživa u devet sati i 18 sekundi orgazma u životu.

INTELEKT
86% muškaraca priznalo je da više uživaju u seksu ako je njihova partnerka intelektualno inferiorna u odnosu na njih, dok su žene izjavile da su veće šanse da će doživeti orgazam ako su im partneri intelektualno superiorni.

62% žena sa visokim obrazovanjem ima probleme sa postizanjem vrhunca, dok žene je kod žena sa slabijim obrazovanjem ovaj procenat mnogo manji – 38%. Kanadski i nemački stručnjaci tvrde da, što je obrazovanje žene niže, to će ona imati bolje orgazme. Zapanjujući podatak je da 55% fakultetski obrazovanih žena jedva da ikada iskusti blagodeti orgazma, dok 70% onih koje nisu završile ni srednju školu nemaju nikakve primedbe u tom pogledu.

EJAKULACIJA
Sperma može da “pređe” distancu od 1,5 metar, dok izlazi brzinom od 45 kilometara na čas. Muškarci obično ejakuliraju tri do četiri “porcije” za vreme jednog orgazma.
Oko 17% žena sposobno je da iskusi višestruke orgazme koji traju 20 do 30 sekundi. Puls muškarca ide od 100 do 150 po minutu za vreme orgazma.

Američki psiholozi su tokom deset godina posmatrali živote 300 žena koje su se lečile od poremećaja koji im onemogućava postizanje orgazma. Uporedili su njigove biografije sa biografijama žena koje su imale slične probleme, ali koje su prekinule lečenje. Broj razvoda značajno se povećao u grupi žena koje su odbile na nastave tretman.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *