U novu vezu udjite tek kada prebolite staru

Pre nego što se upustite u novu vezu, najpre raščistite sami sa sobom šta tačno želite i držite se te odluke, ali dajte sebi i vremena da se osećanja slegnu.

Iako je nakon bolnog prekida ljubavne veze teško nastaviti s “normalnim” životom, pre nego što se upustite u novu, razmislite dobro o tome šta želite, odnosno šta ne želite od buduće ljubavi.

U zavisnosti od toga koliko ste se predali vezi, trebaće vam više ili manje vremena da se oporavite. Vreme da krenete dalje, ako ste u intenzivnoj i kratkoj ljubavnoj aferi jeste onaj trenutak kada zabava prestane.

Ne postoji univerzalno rešenje
Ako se vaša ljubav ugasila i postali ste samo prijatelji ili u gorem slučaju, ne možete da podnesete jedno drugo, realno rešenje je raskid. Kako biste preboleli raskid jednogodišnje ili višegodišnje veze trebaće puno vremena zato što ste u vezu uložili puno vremena, truda i ljubavi, koja je sada nestala.
Ne postoji univerzalno rešenje za sve, već svako treba da posluša svoj unutrašnji sat koji će pokazati da li je vreme za novi početak ili ne.

Nakon života u dvoje držite se odluke o novom početku
Život u dvoje podrazumeva da ste delili sve, od paste za zube do finansija. Nakon što je svako od vas krenuo svojim putem, dopustite da oplakujete ono što ste imali. Naučite kako da se borite sa tugom, besom, ljubomorom, osećajem krivice…
Da biste ponovo bili spremni za izlaske najpre treba da se pomirite sa svojim osećanjima i sami sa sobom raščistiti šta zaista želite. Ako je vaša odluka da želite novi početak, držite je se i lakše ćete prebroditi ljubavni brodolom.
Stručnjaci tvrde da oporavak može trajati od nekoliko meseci do godinu dana, i sve zavisi od pojedinca.

Da prebolite bračni brodolom potrebna je barem godina
Razvod braka odluka je koja menja život u potpunosti, a ako želite da odluka bude pozitivna, najpre treba da oprostite sebi i partneru što niste uspeli. Nekima će trebati manje, a nekima više vremena, ali najbitnije je da ne ostanete da živite u prošlosti.
Iako u proseku treba više od godinu dana za prebolevanje razvoda, hoće li se to dogoditi pre ili kasnije zavisi od toga koliko želite da budete slobodni i koliko se trudite to da postignete.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *