Kako održati vezu uprkos velikoj razlici u godinama?

Budite svesni da određene razlike u godinama vam neće uvek biti lako da prevaziđete, posebno posle dužeg vremena, međutim sve zavisi od vaše ličnosti i ličnosti vašeg partnera.

Ljubav ne pita za izgled, pamet ili godine… Ona se jednostavno dogodi, bilo da se radi o mlađoj osobi od vas, osobi vaših godina, malo ili dosta starijoj osobi. Upravo ova zadnja ljubav, a to je ona sa starijom osobom je često predmet rasprava i pitanja. Da li je takva ljubav zaista prava? Da li je uopšte moguća?

BUDITE U VEZI IZ PRAVIH RAZLOGA
Da li ste s njim zato što je bogat i zato jer od njega imate koristi? Imate možda neki drugi razlog? Ako taj razlog nije uzajamna ljubav i poštovanje, nemojte biti u vezi. Niko neće iz te veze izaći srećan.

Kao večiti romantici, verujemo da ljubav ne zna za granice, pa tako ni one u godinama. Međutim, činjenica je da osobe koje stupaju u vezu će sigurno naići na brojne prepreke, kao što su osude okoline, zrelost, isti životni ciljevi, generacijski jaz… Naravno, i mnogi parovi kod kojih ne postoji tako veliki jaz u godinama imaju iste ili slične probleme, što znači da je najvažnije kako vi funkcionišete u vezi, a ne što okolina misli o vama. Na kraju krajeva vi živite svoj život, a ne neko drugi. Ali, to ne znači da, s druge strane, možete živeti u vakuumu, odvojeni od svega i svom svetu.

Kako se nositi sa svim preprekama na koje ćete naići, teško je odgovoriti, jer svaki par ima svoje probleme, ali možemo bar približno da pokušamo i sugerišemo kako da rešite neke od njih.

GODINE SU SAMO BROJKA
Možete imati 20 godina i biti jako zreli i imati 40 i biti nezreli. Dakle, sve zavisi od vaše ličnosti i ličnosti vašeg partnera. Godine ne moraju neophodno da znače da je neko zreo ili nezreo, da se mora ponašati na ovaj ili onaj način. Ipak, budite svesni da određene
razlike u godinama neće uvek biti lako prevazići, posebno posle dužeg vremena. Samo fizički kvaliteti mogu biti prepreke, a kamo li ne onda psihički, mentalni, emocionalni.

BUDITE SVESNI GENERACIJSKE RAZLIKE
Razlika u generacijama kojima pripadate može biti veća prepreka, nego konkretno razlika u godinama. Naravno, to zavisi od toga kolika je zaista razlika među vama. Ako je vaš partner stariji od vas 15-ak, 20-ak i više godina morate znati da je on odrastao u nekom drugom vremenu, s drugim životnim vrednostima, koje mogu biti svetlosno udaljene od vaših. Važno je pri tome ne samo da prihvatate jedno drugog sa svim svojim posebnostima, nego da i naučite o tim razlikama, što više, što pre. To će možda biti i ključan trenutak kada je u pitanju dugoročni opstanak vaše veze.

KONCENTRIŠITE SE NA ZAJEDNIČKE INTERESE
Naravno, svi parovi se moraju koncentrisati na zajedničke interese, ali vama će to možda biti važnije upravo zbog te razlike u godinama. Čim je veća razlika, tim ćete imati manje stvari koje vas povezuju. Naravno, izuzeci postoje – ili partner ima vrlo “mladalački duh” ili vi imate “starinski”, a pod time ne mislimo ništa loše.

VAŠA VEZA NIJE DRUGAČIJA OD BILO KOJE DRUGE
Već smo rekli, godine nisu važne, što znači da svoju vezu ne smete tretirati drugačije, ona nije ništa posebnija od bilo koje druge veze. Ako je to veza u kojoj volite i u kojoj ste srećni i ljubav vam je uzvraćena na isti način, zašto bi trebalo da postoje razlike. U redu,
možda je dovoljno star da vam bude otac, ali to ne znači da nije dovoljno mlad da bude dobar partner i ljubavnik.

POTRUDITE SE DA VEZA IMA DOBRE OSNOVE
Kao što je slučaj u bilo kojoj vezi, ona mora imati dobre temelje na kojima će se graditi i proširivati. Gledajte na vezu kao kuću koju gradite iz temelja po etapama. Ako želite da kuća bude čvrsta i solidno sazidana, morate napraviti dobre temelje. Temelji su ljubav, razumevanje, poverenje i isti cilj.

VEZA MORA DA BUDE JAKA
Što je veza jača, to ćete lakše savladati poteškoće koje će naići na putu, a to je posebno važno kada je u pitanju velika razlika u godinama. Na kraju, vi se u vezi borite s velikom generacijskom razlikom, mogućim neprihvatanjem okoline, pa čak i kontroverzom.

PODRŠKA OKOLINE
Kao što smo rekli, niko ne može da živi izolovan od društva i sveta, što znači da je vrlo važno ako imate podršku okoline ili bar ljudi koji vam nešto znače. Kada imate podršku okoline koja razume razloge zbog čega ste u vezi sa starijim partnerom, oseća ćete manji pritisak, piše Žena.hr.

IMAJTE SAMOPOUZDANJA
Budite sigurni u svoj izbor. Ako volite starijeg muškarca, nemate se čega stideti ili kriti. Vi ste jedini koji možete odlučiti s kim ćete se upustiti u vezu i provoditi vreme i na kraju krajeva, vi znate zašto ste nekog zavoleli.

izvor Blic zena

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *