Evo kada je u redu da tražite seks van veze

Neminovno je da posle nekog vremena u braku interesovanje izbledi. Povremeno se javi nezadovoljstvo seksualnim životom, pa se neki odlučuju da seks traže sa strane. Lauri Minc, autorka knjige „A Tired Woman’s Guide to Passionate Sex“ izdvojila je jednu situaciju u kojoj je prihvatljivo tražiti seks izvan veze.

– Ako se par odlučio za monogamnu vezu, onda treba da radi na što boljoj komunikaciji i njihovi razgovori treba da budu potpuno iskreni, uz prisustvo terapeuta ili bez njega. Jedno od njih dvoje može reći „Znaš, meni je seks potreban i ako ga nemam s tobom, onda ću ga potražiti sa strane“, a onda mogu razgovarati o tome i doći do rešenja – kaže ona.

Tvana Hajns, kreator sajta „Funky Brown Chick“, koji se bavi proučavanjem seksualnosti i veza, nadovezala se na ovo i objasnila da veza ne može da funkcioniše ako vi i vaš partner niste kompatibilni.

– Seksualna kompatibilnost je važna i ako vas dvoje niste potpuno sunhronizovani u svojim željama, jedna osoba je stalno frustrirana, što će samo doprineti ozlojeđenosti, dok druga osoba stalno oseća pritisak, što će takođe dovesti do ozlojeđenosti – a to nije zdrava veza. Prekinite je. Nađite nekog ko vam odgovara na svim poljima – poručuje Tvana.

izvor: blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *