Zašto je crvena najseksipilnija boja?

Oni su takođe zaključili da žene koje nose crvenu ili pink boju, najverovatnije ovuliraju, dakle nalaze se u delu meseca kada su najplodnije

crvena haljina

Žene daju signale o svom statusu i tome kako se osećaju, načinom oblačenja, posebno izborom boje, tvrdi novo istraživanje. Crvena boja znači: “želim seks”, kažu naučnici.

Oni su takođe zaključili da žene koje nose crvenu ili pink boju, najverovatnije ovuliraju, dakle nalaze se u delu meseca kada su najplodnije. Još uvek nije razjašnjenozašto crvena privlači muškarce ali postoji nekoliko hipoteza.

Jedni kažu da to ima veze sa crvenilom lica koje prati seks, prateći argument da se muški mozak probudi kada se nađe pred životinjskim nagonom.

Tek nedavno su psiholozi i istraživači počeli da posmatraju vezu između boja i ponašanja“, kaže Endrju Eliot, profesor psihologije sa Univerziteta u Ročesteru.

Mnogo se zna o fizici boja i fiziologiji boja ali o psihologiji boja – veoma malo“, dodaje on. Žene koje nose roze i crveno, tri puta češće su u plodnom periodu od onih koje nose neku drugu boju.

Sajt za upoznavanje “OkCupid” sproveo je istraživanje koje je donelo zaključak da žene koje na svoj profil stave fotografiju na kojoj nose nešto crveno dobijaju mnogo više privatnih poruka i bivaju primećene, u odnosu na one koje nose bilo koju drugu boju.

Istraživači sa Univerziteta Ročester kažu da su muškarcima privlačnije žene koje nose crvenu boju.

 

izvor kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *