Seksualna hemija…tako moćna i zbunjujuća

Seksualna hemija se najvećim delom odvija na podsvesnom novou, pa je ponekad zbunjujuća. Ipak, dobro poznavanje sebe može vam doneti veliku seksualnu moć…

Da li vam se ikada dogodilo da vas snažno privuče muškarac s kojim nemate apsolutno ništa zajedničko i koji fizički nije vaš tip? I da li vam se dogodilo da vas zbog nekog neobjašnjivog razloga privlači prijatelj s kojim ste godinama dobri i nikada ga niste doživljavali na taj način? Imamo dve reči za vas – seksualna hemija!

Ponekad se seksualna hemija javlja u sekundi čim prvi put nekog vidite, a ponekad vas počne obuzimati vrlo polako i suptilno. Šta konkretno stoji iza takvih poriva, nauka još ne može da objasni.

Seksualna hemija u podsvesti

Ipak, danas je već jasna definicija seksualne hemije, ali uprkos tome, mnogi muškarci i žene ne znaju da objasne da li je reč o snažnoj hemiji. Pa tako pogrešno čitaju seksualne signale i objašnjavaju ih si na krivi način. To se događa zato što svesni deo čoveka zapravo uopšte ne očitava takve signale i cela hemijska priča odvija se na podsvesnom nivou.

Dakle, seksualna privlačnost najvećim delom se odvija na podsvesnom nivou pa bi bilo dobro da znate da čitate i one signale koji nisu jasno vidljivi, a još manje objašnjivi. Vaše telo počne da hvata signale seksualne privlačnosti pre nego što to počne da čini svesni um pa je zato hemija i toliko zbunjujuća. Dobra je vest ta što instinktivno u ključnim trenucima znate kako da preduzmete prave korake u pravo vreme. Za to je takođe odgovorna podsvest.

Uvid u sebe

Bilo bi dobro da znate da osluškujete sebe i vlastitu intuiciju, jer vam to može pomoći u boljem upravljanju seksualnom hemijom. To je proces koji se može naučiti, a potrebno je vreme i konstantno osluškivanje sebe.

Seksualna hemija može biti dobra stvar, ali može izazvati i puno zbunjenosti. Ako želite da znate kako da se postavite u muškom društvu, posebno onom koje vas privlači, dublji uvid u sebe biće od velike koristi. Naime, neke žene šalju snažne seksualne signale, ali ih šalju na pogrešan način i u pogrešno vreme.

Vežbom do savršenstva
Baš kao i na mnogim drugim stvarima u životu, i na seksualnoj hemiji može se raditi. Ako nemate uspeha u buđenju muškarčeve pažnje, znači da vam nedostaje seksualnog samopouzdanja koji je snažan pokretač seksualne hemije.

Stručnjaci za područje seksualnosti savetuju vežbanje zavođenja koje je takođe jedan od pokretača seksualne hemije. To doprinosi građenju nove vlastite slike u podsvesti koja će sigurno doneti bolju i češću seksualnu hemiju.

izvor lepota&zdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *