Sta je za zene dobar seks

Bez obzira koliko se samouverenima predstavljali, mnogi muškarci bi bili spremni da učine svašta ne bi li saznali kako da potpuno zadovolje ženu. Evo nekoliko vrućih tajni koje će vas učiniti savršenim ljubavnikom.

Kvalitetna predigra
Kada upoređujemo muškarce i žene, postoji velika razlika. I dok se muškarci vrlo lako uzbude i odmah su spremni za vruće igrice, ženama je potrebno ipak malo više vremena, a loša tehnika i predigra mogu ih iste sekunde potpuno ohladiti, piše Askmen.com. Žene su, kako kaže doktorka Emili Nagoski, autorka knjige ‘Good in Bed Guide to Female Orgasms’, poput jako dobrog suflea čiji će vas ukus očarati, ali da bi ispao tako dobar, treba voditi računa o nizu važnih varijabli. Predigru produžite na 24 sata, uz komplimente, seksi poruke, nežne, a zatim i seksi dodire – sve to će omogućiti nezaboravan seks i njeno potpuno zadovoljstvo.

Tajna orgazma
Naučnici u Holandiji otkrili su kako je tajna ženskog potpunog uzbuđenja i dosezanja orgazma u dubokom osećaju opuštenosti te da osećaj uznemirenosti i nervoze ne sme biti prisutan. Skenovi mozga pokazali su kako se delovi ženskog mozga odgovorni za osećaje straha i nervoze smiruju usled većeg seksualnog uzbuđenja. Zbog toga naučnici smatraju da je stadijum potpune opuštenosti i oslobođenje od negativnih emocija jedna od najvažnijih, moglo bi se reći i nužnih stvari za doživljavanje orgazma, piše Tportal.

Uočite razliku
Svaka žena je drugačija, a većina njih prvih nekoliko puta za vrieme seksa s novim partnerom ne može doživeti orgazam. Za potpuni užitak u seksu žena se mora osećati opuštenom, a muškarac mora otkriti šta je najviše uzbuđuje. Tako na primer neke žene vole vlažne poljupce, dok se neke ježe pri samoj pomisli na to. Neke žene vole za vreme seksa biti gore, dok druge navijaju za misionarsku pozu, i dok neke mogu doživeti višestruke orgazme, druge su, poput muškaraca, nakon orgazma spremne za san. Otkrijte koji seksi scenario najbolje leži vašoj partnerki i jednostavno se prepustite.

Seksi maštarije
Uzbudljive seksi maštarije su jedan od ključnih elemenata zdravog seksualnog života, a seks s dugogodišnjim partnerom može imati velike prednosti. Tako na primer s velikom dozom intimnosti i poverenja dolazi i mogućnost eksperimentisanja. Za vreme seksa je čak i poželjno da maštarite, a ako poželite, uvek te fantazije možete probati i u stvarnosti.

Prepoznajte vlastite granice
Retko ko može u sigurnosti svoje spavaće sobe da izvede pravi seksi performans kao u porno filmovima i izdrži nekoliko sati vodeći ljubav. Prepoznajte i prihvatite svoje slabosti i prilagodite im se. Tako na primer neki muškarci pate od preuranjene ejakulacije, pa to nadoknađuju oralnim seksom koji pružaju partnerki. Stoga treba seksi igrice igrati unutar vlastitih okvira i ograničenja i ne pokušavati da budete neko drugi. Ako partnerka ne može prepoznati šta želite ili volite, jednostavno joj recite i učinite oboma uslugu.

Oralni seks
Retko koja žena će ostati ravnodušna prilikom oralnog seksa, pogotovo ako pogodite sve ključne tačke. Shvatite klitoris kao srce ženske seksualnosti i izvorom potpunog užitka jer nakon nadražaja tih 15.000 živčanih završetaka koji se nalaze u klitorisu uslediće pravi užitak. Kako kaže seksualni terapeut, ukoliko želite partnerki priuštiti nezaboravno seksualno iskustvo, oralni seks ne bi trebalo da bude tabu, već se bacite na vežbanje i usavršavanje.

Tempiranje orgazma
Kao i u mnogim stvarima, tako i pri doživljavanju orgazma muškarci i žene se poprilično razlikuju. I dok muškarci tokom seksa dosežu tačku ‘nakon koje nema povratka’, a orgazam je neminovan, žene zbog raznih razloga, uključujući i preuranjenu ejakulaciju partnera, orgazam mogu jednostavno ‘izgubiti’. Stoga, prema preporuci seksualnog terapeuta Iana Kernera, treba praktikovati ‘seksualnu ljubaznost’ i u nekim trenucima ženu pustiti da prva doživi vrhunac. Pratite njeno ponašanje, grčenje mišića na rukama i nogama i tek onda prepustite vlastitom orgazmu, a samim time povećavaju se šanse da orgazam doživite zajedno, u isto vreme.

Seksualne igračke
Seksi igračke ne bi trebalo da budu tabu niti zabranjena tema. Njima vrlo lako možete začiniti, a možda i poboljšati seksualni život. Vibrator, prema rečima doktorke Emili Nagoski, jedan je od najboljih puteva do ženskog dugog i jakog orgazama jer stimuliše bolje od bilo čega drugog.

Ne zaboravite da se mazite
Nemojte potvrditi stereotipe o muškarcima u krevetu i jednostavno se okrenuti i zaspati nakon seksa. Mazite se, grlite i ljubite, a osim što ćete uživati i učvrstiti vezu, velike su šanse da će vaša partnerka i sledeći put biti raspoložena za seks, a možda i vrlo brzo nakon toga za reprizu.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *