Muskarci pod stresom vole krupnije zene

Nedavna naučna istraživanja pokazuju da muškarci koji su izloženi svakodnevnom stresu za partnerke biraju krupnije i korpulentnije dame sa izraženim atributima.

Naučnici tvrde da će muškarci zaposleni na odgovornim pozicijama koji su svakodnevno pod stresom pre izabrati kao simbol ženske lepote bucmastu Kejt Vinslet nego tananu Andželinu Džoli.

Psiholozi sa Univerziteta Vestminster u Londonu testirali su 80 muškaraca prosečne težine. Podeljeni su u dve grupe, pa je tako polovina njih učestvovala u intervjuima čiji je cilj bio da se ispitanicima stvori osećaj nelagodnosti i stresa.

Nakon intervjua ispitanici su gledali slike na kojima su prikazivane žene različite građe.

Rezultati su pokazali da gotovo nijedan muškarac iz prve grupe ispitanika nije pokazao preterano interesovanje za ženama krupnije građe, dok je grupa “pod stresom” isključivo izdvajala korpulentnije dame kao simbol ženske lepote.

Doktor Viren Svami rekao je da sociološke okolnosti i ekonomska nesigurnost uglavnom čine krupnije žene privlačnije muškarcima.

Naučnici veruju da je osnovni razlog tome što muškarci podsvesno veruju da su fizički krupnije žene istovremeno mentalno i karakterno snažnije, te da su u stanju da se lakše izbore sa kriznim situacijama u životu.

izvor Blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *