Tajni kutak: Tehnike ženske MASTURBACIJE

Svuda pođi, svojoj kući dođi – kaže stara poslovica. I time se opet vraćamo kući, sebi i masturbaciji. Ovih dana sam još jednom iznenađena otkrićem koliko malo žena masturbira i koliko retko. Masturbacija jer važna jer morate sebe dobro da upoznate i da naučite kako sami sebe da zadovoljite da biste mogli to partneru da dozvolite ili omogućite.

masturbacija-kada

Masturbacija je put i ka upoznavanju svojih želja, način da eksperimentišete, što će vas učiniti sigurnijim. Kao što u vezi sa redovnim partnerom morate da isprobavate nove stvari, da menjate nešto i priređujete jedan drugom mala iznenađenja, isto tako morate to raditi i sami sa sobom.

Topla kupka ili tuš
Za neiskusne u masturbaciji uvek preporučujem privatnost kupatila i tople kupke ili tuša. U kupatilu uvek možete da odvojite malo vremena za sebe i ne vidim zašto ne biste spojili lepo i praktično. Osim toga, topla voda prija telu, opušta i imitira milovanja po telu, bilo da je tuš ili puna kada u pitanju. Ženama koje su iskusne u ovome neće ni trebati puno instrukcija pa ću nastaviti sa par saveta za one koji su još stidljivi u sopstvenom prisustvu.
Uronite u toplu vodu i nemojte žuriti. Mazite se po toplom, mokrom telu i detaljno opipajte svaki deo. Počećete da nailazite na delove gde vas pri sopstvenom dodiru hvataju žmarci. Nemojte još širiti noge. Sklopljene butine će vam dati veći osećaj bezbednosti i privatnosti ako niste još spremni da se otvorite, pa makar i kada ste sami. Pustite da vam šaka sama sklizne i pronađe put do klitorisa i vagine. Ubeđena sam da je retko šta slađe od vlažne vagine pod vodom. Mazite klitoris odabranim prstom, kružnim pokretima.
Sve ovo je moguće i pod tušem, u nešto izmenjenim i, neki kažu, uzbudljivijim okolnostima. Uopšte seks u stojećem stavu prija i zbog načina na koji krv tada cirkuliše telom. Nađite sebi oslonac, recimo tako što ćete se osloniti na zid tuš kabine, sklopite noge i stežite butine dok mazite klitoris što će vam to doneti i ekstremno zadovoljstvo.

U početku budite nežni
Neke žene (uglavnom mlađe) kažu da im masturbacija nije prijala, pa čak i da izaziva donekle bolan, to jest neprijatan, osećaj. Kod zdrave žene, uzrok toj neprijatnosti je u najvećem delu slučajeva direktan i pregrub prilaz klitorisu. Klitoralna kapuljača je tu da spreči grubosti i neprijatan osećaj. Ako se priđe direktno otvorenom klitorisu, to je bukvalno ‘udaranje u živac’ i ne očekujte da vam bude prijatno. Budite nežni a kasnije, kada klitoris nabubri i to traži, možete da se oslobodite i pojačate pritisak i brzinu pokreta ali sve vreme obratite pažnju na to da ne prilazite direktno.

Pustite mašti na volju
Ako vam je masturbacija novija praksa ili niste do sada imali sa kim o tome da razgovarate, trebalo bi da znate da mašta igra veliku ulogu u masturbaciji i kod muškaraca, kao i kod žena. Zamišljanje raznih situacija, neke u kojima vam se u realnom životu možda čak i ne bi dopale ili ne biste probali, je potpuno normalno. Normalno je biti i blago agresivan, ukoliko je to u okviru normale. Ako vam se redovno motaju slične situacije ili misli koje vam pomažu da dostignete orgazam, trebalo bi istražiti ih. Ukoliko su te maštarije u okviru normale (a to znači da ne dovode nekoga u opasnost, ne ostavljaju trajne negativne posledice i ne uključuju ekstremno nasilje), ma koliko lude bile, podelite ih sa vačim partnerom. Želja za dominacijom ili da budete dominirani su takođe potpuno normalne pojave i u mašti i u praksi. Ono što prelazi neku granicu normale su patološke ili opsesivne ideje o kojima bi opet trebalo sa nekim da razgovarate.

Tekst: Danica Radišić