Seksom PROTIV STARENJA

Ukoliko vodite ljubav jednom ili dva puta nedeljno povisićete količinu antitela koja štite od bolesti za 30 odsto, ublažićete depresiju i usporiti nastanak bora.

86537957

Seks je jedno od najjačih oružja protiv starenja, tvrdi Džejn Fonda. Svoj zavidan stas pripisuje više ljubavi nego teretani.

Ljubljenje, grickanje, predigra i slatke igrice su prijatan način kojim se na brzinu zatežu mišići. Partner je najbolji lični trener jer mu možete reći ili pokazati šta biste najradije uzeli sa “dnevnog menija”, a u zavisnosti od “dezerta” sagoreva se i do stotinak kalorija za pola sata. Vođenje ljubavi tri puta nedeljno zbog forme, pritiska i jačeg imuniteta daje i dodatni nagradni bonus od 10 godina dužeg života. Osim partnera, zahvalno će biti i srce jer se prepolovi rizik od infarkta i moždanog udara. Trenuci neobuzdane strasti smanjuju količinu stresa jer snižavaju krvni pritisak, a opušteniji ljudi češće su raspoloženi za akciju od nervoznih.

Miris dovodi do ekstaze
Feromoni, hemijski spojevi koji mirisom prodiru do mozga zaslužni su za osećaj privlačnosti među ljudima. Redovnim seksom raste količina feromona, što znači trenutno prolepšavanje.

Estrogen protiv bora
Hormon estrogen koji telo proizvodi tokom vođenja ljubavi odlična je prevencija protiv bora, a kako se poboljšava i prokrvljenost, lice dobija zdrav, mladalački sjaj.

Spas za prostatu
Često ejakuliranje u 20-ima smanjuje rizik od raka prostate, pokazuje australijska studija. Muškarci koji ejakuliraju pet ili više puta nedeljno smanjuju rizik od raka prostate za trećinu.

Ublažava bolove
Hormoni oksitocin i endorfin ublažavaju bolove, poput PMS-a, glavobolje i hroničnih bolova. Hormoni sreće se vraćaju u ravnotežu, što pomaže protiv depresije ili lošeg raspoloženja.

Za dobar san
Prirodni lek protiv nesanice je seks, zaključak je britanske studije. Nakon orgazma muškarcima se smanji krvni pritisak i lako zaspu. Kod žena se taj proces odvija sporije, ali rezultat je isti.

Nema stresa
Seks povišuje količinu oksitocina, koji se naziva i “hormon ljubavi”, a zaslužan je za snažan osećaj prisnosti i poverenja. Skladan odnos s partnerom smanjuje količinu stresa i jača imunitet.