Šta bi svaki muškarac trebalo da zna pre seksa sa ženom

Ženska tela još uvek ne razumemo potpuno. Naučnici sve do 2009. godine nisu znali kako klitoris funkcioniše. Zato nije čudo što žene i dalje nisu jednake sa muškarcima po pitanju uživanja u seksu. Muškarci, ipak, treba da im seks učine što lepšim i da pre seksa nauče sledeće stvari.

Naučite kako da zadovoljite ženu

1) ONO ŠTO ŽENA MISLI O SVOM TELU UTIČE NA TO KOLIKO UŽIVA U SEKSU

Ovde se ne radi o taštini. Način na koji žena vidi svoje telo dosta utiče na njen seksualni život. Ako je žena zadovoljna svojim izgledom, više će uživati u seksu i obrnuto. Mnoga istraživanja su pokazala da žene koje nisu zadovoljne svojim telom nisu dovoljno koncentrisane sa sam čin seksa. Učinite da se vaša partnerka oseća lepo.

2) NAŠE DRUŠTVO VIŠE CENI MUŠKI NEGO ŽENSKI UŽITAK

Istraživanja su pokazala da žene manje uživaju u seksu nego muškarci – a mlade žene imaju mnogo manje šanse da dožive orgazam nego mladi muškarci. Delimična krivica zbog ovoga pada na kulturalnu favorizaciju seksualnih činova koji pričinjavaju veće zadovoljstvo muškarcima, kao što je vaginalni seks. Samo 8 odsto žena može da doživi orgazam tokom vaginalnog seksa, a skoro svi muškarci.

3) ŠTO VIŠE PAŽNJE ON POKLONI ZADOVOLJSTVU SVOJE PARNERKE, ONA VIŠE UŽIVA

Muškarci manje pažnje posvećuju tome da li će žena doživeti orgazama ako se radi o vezi za jednu noć. Što su muškarci više posvećeni vezi, tj. što su više posvećeni zadovoljstvu partnerke, ona je sve zadovoljnija seksom.

4) ŽENE MOGU DA UŽIVAJU U ČISTOM SEKSU ISTO KOLIKO I MUŠKARCI

Stereotipno se na muškarce gleda kao na one koji više vole šeme za jednu noć, dok se žene posmataraju kao osobe koje najčešće teže vezi, pravoj ljubavi u kombinaciji sa seksualnim zadovoljstvom. Ali studija iz 2011. pokazala je da su žene otvorene za šeme za jednu noć isto koliko i muškarci.

5) PROSEČNOJ ŽENI JE POTREBNO OD 10 DO 20 MINUTA DA DOĐE DO VRHUNCA

Muškarcima je, s druge strane, u proseku potrebno od sedam do 14 minuta da bi doživeli vrhunac. A većina žena koja diživi orgazam tokom seksa, ne dolazi do vrhunca tokom tipičnog seksa koji podrazumeva samo penis i vaginu. Nasuprot, ženama je uglavnom potrebno mnoštvo seksualnih činova da bi svršile.

6) ČAK I AKO ŽENA NE SVRŠI, SEKS NIJE BESMISLEN

Ako od orgazma napravite poentu i cilj seksa, onda umanjujete samo seksualno uživanje. Kod mnogih žena se javlja anksioznost baš iz tog razloga, jer silno žele da dožive orgazam i boje se da ga neće doživeti. Zato bi bilo najbolje da naučimo da u seksu može da se uživa i bez orgazma. Ipak, komunikacija je ključ. Za neke žene orgazam ipak jeste cilj, dok druge uživaju u samom činu. Zato uvek popričajte sa partnerkom kako biste saznali u čemu ona uživa.

7) AKO JE VAŠ DODIR NE UZBUĐUJE, NISTE PRONAŠLI PRAVO MESTO

Na telu svake žene se nalazi veliki broj erogenih zona, pa samo zato što ne reaguje na nežno dodirivanje uha, ne znači da je ništa neće uzbuditi. Nekim ženama je posebno uzbudljivo da ih partner dira po onim delovima tela u vezi s kojima se osećaju dobro.  U prevodu, ako znate da nije zadovoljna svojim stomak, nemojte je tu dirati. Izdvojte vremena, i saznajte koje su to njene posebne tačke – sigurno ih ima.

8) NAŽALOST, NEKE ŽENE NIKADA NEĆE UŽIVATI U SEKSU

Jednostavi izgovori poput “Umorna sam” ili “Boli me glava”, mogu da ukažu na nešto sasvim drugo, tako da ih ne treba olako odbaciti. Posebno ako se često ponavljaju. Neke žene osećaju bol prilikom seksa, pa je sasvim normalno da u tome ne mogu da uživaju. U tom slučaju treba raditi na kompletnom seksualnom činu, a ne samo na vaginalnom snošaju. Neke žene imaju i medicinske problem, zbog kojim ne mogu u potpunosti da uživaju u seksu. Istraživanja su pokazala da gotovo polovina žena na neki način oseća nelagodu prilikom seksa, a to može biti bol, ili konstantno slab libido. Onda, naravno, postoje i posebna stanja koja onemogućavaju normalan seks, kao što je vaginismus – bolno i nekontrolisano grčenje mišića oko vagine.

9) KADA SUMNJATE – PRIČAJTE

Ovo je najjednotavniji a ujedno i najbolji savet koji iko može da vam da. Da biste imali dobar seks, neophodno je da imate dobru povezanost i komunikaciju. Ako niste sigurni kako se ona oseća, budite otvoreni i popričajte o tome.

izvor: blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *