4 rečenice kojima ćete sačuvati vezu

Lako je zaljubiti se. Sretnete osobu koja vam odgovara i pre nego što se osvrnete oko sebe shvatite da ste zaljubljeni do ušiju. Ali, pta se dešava kada osećaj nove ljubavi počne da bledi? Kako se vratiti na staro ili bar očuvati vezu? Evo četiri rečenice koje u tome mogu da pomognu.

 

ŠTA MISLIŠ O TOME?
Svi vole da se njihovo mišljenje ceni i uvažava, a pitajući partnera za njegovo mišljenje vi mu dajete do znanja da vas interesuje šta on misli. Ponekada počnemo previše da verujemo u spostveni pogled na svet koji hne mora uvek da bude i pravi, pa je osveženje ponekad čuti šta neko drugi misli o pojedinim stvarima, problemima i situacijama. Traženje nečijeg mišljenja smatra se najvećim izrazom poštovanja.

ŽELIM DA SHVATIM
Kada ste u vezi često se naljuite na pertnera zato što ne razumete zašto se ponaša tako kako se ponaša. Umesto da pokušamo da shvatimo, najčešće takvo ponašanje i postupke koje ne razumemo odmah osuđujemo. Ako su to stvari koje se ponavljaju na dnevnoj bazi, često dolazimo u situaciju da pomislimo da ih naš partner radi samo da bi nas iznervirao. Pitajte ga da vam objasni zašto se ponaša tako kako se ponaša i recite mu da stvarno želite da shvatite. Razgovarajte o tome, a kako je komunikacija ključ rešavanja mnogih problema i osnov trajanja jedne veze, samim razgovorom pomoći ćete da vam veza bude bolja i zdravija.

ŽAO MI JE
Svi mi pravimo greške i namerno, ili slučajno povređujemo one koje volimo i one koji nas vole. To je u ljudskoj prirodi, a kada se tako nešto dogodi najbolji početak da se reše problemi do kojih je to dovelo je da se kaže “Izvini”. Kada ste u intimnoj vezi sa nekim najviše zna da zaboli ćutanje, pa je prvi korak ka vraćanju na staro rečenica “Izvini što sam te povredio, nisam želeo, osećam se užasno”.

VOLIM TE
Želja i potreba da budemo voljeni osnovna je ljudska potreba koja se rađa kad i mi. U početku tu ljubav tražimo u roditeljima, a kako smo stariji okrećemo se partnerima. Kada ste u vezi i kada osećate ljubav koju dobijate sa druge strane, svi problemi u životu se lakše prevazilaze, pa čak i oni koji proističu iz tog ljubavnog odnosa. Ljudi su različiti. Neki ove reči izgovaraju često, neki znatno ređe, neki odmah na početku veze, neki čekaju da budu sigurni. Važno je reći, nije važno kada.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *