Muškarci su nam neverni, pa šta?!

Poznate srpske žene, veruju da je tačno istraživanje univerziteta u Severnoj Karolini prema kome su svi muškarci neverni. Većina njih kaže da veruje svojim muževima i momcima, ali istovremeno kažu da “skoro svi muškarci varaju svoje partnerke”.

Književnica Isidora Bjelica kaže da su muškarci neverni isto onoliko koliko i žene. “Što se neverstva tiče, isto vam je to sa ženama kao i sa muškarcima. Ko je neveran u glavi, taj je neveran i na delu…”, kaže Bjelica. Upitana da li njen muž Nebojša Pajkić nju vara, ona ima sasvim originalan odgovor: “Moj suprug i ja živimo po Raspućinovim pravilima. To vam znači da ukoliko nam se svidi neka osoba, mi to saopštimo jedno drugom i tako sprečimo eventualne posledice…”

Popularna pevačica i prema nekim anketama jedna od najlepših Srpkinja Katarina Duvnjak Kaja kaže da veruje u tačnost američkog istraživanja o neverstvu: “Verujem da je pomenuto istraživanje istinito. Znate zašto? Zato što stalno slušam o prevarama i neverstvima sa muške strane”, kaže Kaja, i napominje da se lično grozi svake prevare: “U prevari nije najstrašniji seksualni čin koji traje nekoliko minuta, već izgubljeno poverenje… A da li su mene moji muškarci varali? Nisu! Bar koliko znam.”

TV voditeljka Branka Nevistić kaže da je u celoj ovoj priči najkorisnije to što su muškarci iskreni i kaže da je “muška prevara ponekad poželjna”: “Na osnovu ovog istraživanja možemo zaključiti da su muškarci veoma iskreni kada je prevara u pitanju i da to lako priznaju. Po mom mišljenju, muška prevara je ponekad poželjna i često prolazi nekažnjeno, za razliku od ženske…”

Glumica i poslanica SRS-a Lidija Vukićević kaže da, kada se govori o muškarcima, zaboravlja se da „nema pljeska bez druge ruke”: “Ko god zamišlja da svako voće sazreva u isto vreme kad i jagode, ne zna ništa o grožđu… Ne krivim ni muškarce, niti žene koji varaju. Za to uvek postoji dobar razlog. Naše žene umeju da budu lenje, da se opuste, a muškarci vole doterane, namirisane… Ipak, bez obzira na istraživanje, ne generalizujem ljude. Večiti sam optimista, a ako postoji jedan na ovoj planeti koji ne vara, onda verujem u tog jednog.”

Rukometašica Svetlana Ceca Kitić priznaje da je imala iskustva sa nevernim muškarcima, ali dodaje da je njen sadašnji suprug Milan “miran kao bubica”. Ona kaže da baš ne veruje američkom istraživanju, jer je reč o veštačkoj naciji sklonoj preterivanju. “Baš sam revnosno pratila letnju temu. Ipak, nisam zadovoljna rezultatima istraživanja, jer sam ubeđena da je, na primer, moj suprug Milan uvek veran… Znate kako, Amerikanci su skloni preterivanju. Reč je o veštačkoj naciji, koja se ponekad ne suočava sa realnim stanjem stvari. Ubeđena sam da bar pet posto muškaraca na svetu ne vara svoje supruge, a tom društvu pripada i moj muž Milan”, kaže Svetlana i dodaje da je sasvim realno da se svaka žena, pre ili kasnije, suoči sa neverstvom partnera. “Imala sam iskustva sa nevernim muškarcima. Odmah sam ih ostavljala posle toga, jer takve stvari ne opraštam. Oni su se kajali posle, ali znate kako, postoji narodna poslovica da posle onog nema kajanja”, kategorična je Svetlana Kitić.

Danica Drašković, supruga predsednika SPO-a Vuka Draškovića, kaže da je tačno da svi muškarci varaju. “Ne verujem svim poznatim muškarcima koji su bili anketirani nedavno, a koji su rekli da su verni. Iskušenja su uvek prisutna i muškarci ne mogu da odole, to je prirodno… Kada bih verovala u suprotno, to bi bila čista utopija”, kaže Danica, koja je na pitanje da li to znači da i nju vara Vuk odgovorila kratko i jasno: “To pitajte njega, mene to ne zanima…”

Poslanica Nove Srbije i klinički psiholog Aleksandra Janković kaže da njeno stručno iskustvo potvrđuje rezultate do kojih su došli američki istraživači. “Moje kliničko iskustvo psihijatra potvrđuje da su muškarci neverni. Veliki procenat muškaraca smatra da ne može da se dugo zadrži sa jednom ženom. Skoro 90 odsto muškaraca visoko pozicioniranih na društvenoj lestvici uz suprugu ima i zvaničnu ljubavnicu, a ponekad i devojku”, kategorična je Jankovićka, i nastavlja: “Što se tiče druge grupe koja se uzdržava iz straha, morala i nelagode, odgovor je da suština preljube nije samo bludna radnja, nego i želja za nekom ženom. Dakle, muškarci jesu neverni, a retki izuzeci samo potvrđuju pravilo…”

Konačno, poslanica LSV-a Aleksandra Jerkov kaže da je “muška prevara” zarazna pojava: “Mislim da kad muškarac jednom prevari, onda to stalno radi. Ali, pošto sve zavisi od osobe, smatram da se pitanje nevernosti ne može generalizovati, uprkos istraživanju i statistici. Verujem da postoje muškarci koji ne pripadaju nijednoj od te dve grupe…”

Izvor “Press”

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *