GOLA ISTINA: Vaše seksualne tajne!

Iako je seks i dalje jedna od osnovnih čovekovih potreba, neke stvari su se promenile. Žene su slobodnije, muškarci stidljiviji i ne razumemo se baš kao nekada – sve zavisi od raspoloženja, doba dana i finansijskih priliva.
Dakle, kako u svemu tome da otkrijete pravi smisao i dobijete što više onoga što želite? Samo pažljivo čitajte, iz ispovesti naših žena saznaćete (skoro) sve!

gola-istinaČuvajte se onoga koji poklanja veš
Bio mi je rođendan i bila sam veoma zaljubljena, što objašnjava i činjenica da nisam naglašeno reagovala, bar ne u prvom trenutku, kada sam otvorila poklon tadašnjeg dečka i spazila tange i 200 evra. Da, čist keš! Da budem sasvim jasna, novac je bio za avionsku kartu (on je živeo u inostranstvu), ali “nesrećna” kombinacija sa gaćicama više je poručivala: “Obuci te tange, zadeni u njih novčanice i dolazi ovamo!”, nego “Volim te baš onakvu kakva jesi”. Model tangi je još više pojačao loš efekat: crne, od providne čipke. Da stvari budu još gore, rekao mi je da mu je brat pomogao u izboru.
Kada sam nekoliko meseci kasnije, nakon našeg raskida, ispričala to prijateljicama, najviše su bile “pogođene” novačnim delom. No, mene su mnogo više uznemirile gaćice, i to ne zbog providne čipke… Ovim poklonom, dečko mi je poručio da želi češće da me viđa u tangama i iskoristio je poklon kao sredstvo prinude.

Pouka Seks ponekad zaista može da zastraši, a pritisak, koji neko vrši na vas, u cilju da izgledate seksi, ubija kreativnost, želju i, neretko, ljubav. Na kraju, moj tadašnji dečko i ja toliko smo se udaljili, da je kraj veze bio sasvim logičan. I da, ni moj poklon nije bio ništa bolji (kupljen je nakon što sam dobila tange i keš!) – bila je to knjiga “Seks za glupane”. Kakav glupan! R. N.

Seks kao terapija protiv stresa
Kao žena, vremenom sam shvatila da je tajna zadovoljavajućeg seksualnog života u tome da ne čekam da poželim da vodim ljubav. Sada to radim ne samo kada sam pod stresom, već i kada sam ljuta ili iznervirana zbog nečega. Telo najbolje “zna” šta mu je činiti. Ne mogu ni da vam objasnim u kojoj meri mi prija prelaz sa neraščišćenih sukoba na poslu, na apsolutni mir kada sva čula uživaju. Ova faza traje samo nekoliko minuta, a počinje u trenutku kada se pridružim svom suprugu u spavaćoj sobi. Potom ležem u krevet i osećam hladnoću, neugodnost i lenjost… A onda, pod dejstvom moćnih endorfina, tamni oblaci iznad moje glave iznenada nestaju. Mazim se sa svojim mužem i posmatram njegove plave oči i pegice na nosu sa istim žarom kao na početku veze.
Čak i u mnogo ozbiljnijim situacijama, seks može da nas spusti na zemlju. Prve nedelje bombardovanja, te 1999. godine, nisam uopšte osećala svoje telo. Kada smo se moj suprug i ja konačno našli u krevetu, nagi tokom razmenjivanja nežnosti, na početku sam osećala da je to pogrešno, čak morbidno. A onda smo vodili ljubav. Bio je to seks protiv smrti. Shvatila sam da sam prethodnu nedelju provela poput automata, ne osećajući svoje telo, svoje misli i želje. No, kada smo se zatekli u vrtlogu strasti, naša tela su nas podsetila zbog čega je dobro biti živ.

Pouka Upravo zbog toga mislim da je seks lek protiv stresa, mirotvorac u ratovima i iscelitelj bolesti. Previše često se intimni odnosi muškarca i žene navode kao problem, ali ponekad mogu da budu i rešenje. M. V.

Moj adut uska suknja do kolena
To je moja dobitna kombinacija. Otkriva moje listove, ističe kukove i butine, a široki kaiš od crne kože naglašava mi struk. Ma, zaboravite na silikone i druga pomagala. Uska suknja do kolena nešto je najbolje što sam mogla da učinim za svoj seksualni život. A ako je suknja od vunenog materijala (trikotaže), bez zipa i dugmića, samo sa elastičnim pojasom, sve je još bolje. Pravo je čudo kako ona “funkcioniše”. Dovoljno je samo da je svučete, jednim potezom, i isto tako navučete! Pitam se zbog čega sam protraćila vreme noseći odeću sa animal printom i tesne bluze, kada je bilo dovoljno samo da obučem suknju do kolena.

Pouka Kada sam upitala neke od mojih muških prijatelja zbog čega ih više privlači ovakav komad odeće nego, na primer, visoke potpetice i tange, gotovo svi su mi odgovorili isto: “Ova suknja nije previše kratka, ni previše dugačka, a otkrivena kolena ili šlic bude interesovanje. Žena nije previše razgolićena, a to je najprovokativnije.” S. K.

Fatalna privlačnost na poslu
Pre nekoliko godina, intervjuisala sam kandidate za mesto art direktora u firmi u kojoj sam radila desetak godina. Nakon nekoliko nezadovoljavajućih razgovora u firmu je ušetao, i to panterskim korakom, zanosan muškarac zelenih očiju i širokih ramena. Posmatrajući njegovu savršeno razbarušenu kosu i lice čije crte su me neodoljivo podsetile na Eštona Kučera, zavrtelo mi se u glavi. Srđan je imao još i rupicu na bradi! Postavila sam mu brojna, formalna pitanja, poput: “Zbog čega napuštate trenutni posao?”, a zapravo sam želela da ga pitam: “Da li bi želeo da vodimo ljubav naspram ovog zida ili bi ti se više dopalo da to radimo na stolu?”.
Već nakon dvadeset minuta znala sam da sam pronašla svog novog, uh, art direktora. Ali, stani, kakav je zaista njegov CV? Nisam mogla da se setim. Duboko sam uzdahnula. Ako ga zaposlim, odluka će biti donesena isključivo na osnovu njegovog izgleda, a ne zbog talenta i sposobn osti. Zar to nije seksističko ponašanje? Možda, neetičko? Pa, zar to isto muškarci ne rade već decenijama? Da, da… I zaposlila sam ga iste nedelje.
Želela sam da ga gledam svaki dan. Najbolje nagog, ali bilo je dovoljno što ga viđam u košulji, zavrnutih rukava dok samouvereno sedi za svojim stolom. Nažalost, to što je Srđan savršeno izgledao, nije značilo da je i dobar radnik. Kasnio je na posao, nije ispunjavao svoje obaveze i nije pokazivao naročit stepen kreativnosti. Da stvari budu još gore, počeo je da spava sa mojom asistentkinjom. I, dok su njih dvoje uživali, ja sam ostajala do kasno uveče na poslu.

Pouka Iako sam poželela da ih oboje otpustim, umesto toga, prihvatila sam odličnu poslovnu ponudu koju sam dobila, naravno u drugoj firmi. Sada, kada poželim da realizujem fantazije, vodim ljubav sa novim dečkom u njegovoj kancelariji. I, trudim se da ga ne oslovim sa “Srđane”. A. D.

Tekst: Nataša Ćovin

Live Sex