Zašto se žene fotografišu golišave i o čemu sve fantaziraju?

Slanje seksi fotografija postalo je trend prvo kod slavnih ličnosti, a onda i među ostalim ženama. Ovaj fenomen zainteresovao je i naučnike koji su se pozabavili ovim pitanjem.

– Kada znaju da su poželjne, žene se uzbude. Podaci pokazuju da način na koji žene doživljavaju same sebe jeste bitan faktor u njihovom seksualnom iskustvu i seksualnom životu uopšte, kao i da to utiče na potrebu da dominiraju nad partnerom – tvrdi Marta Meana, klinički psiholog, predsednica Istrživačkog udruženja seksualnih terapeuta.

Nedavno sprovedene studije utvrdile su da kod više od polovine žena seksualne fantazije jesu odraz želje da budu neodoljive muškarcima. U jednoj studiji 47 odsto žena reklo je da fantazira o sebi kao o striptizetama, ženama iz harema, a oko 50 procenata žena fantazira o seksu s više od jednog muškarca.

– Ovo malo podataka što imamo ukazuju na to da erotizam ne možemo povezati sa onim što nam drugi govore da treba da radimo. Naprotiv, erotizam se povezuje sa ličnim željama slabijeg pola, kaže doktor Meana.

Ovakvo ponašanje nije redak slučaj ni kod muškaraca, što istraživači povezuju sa genetikom. Oni tvrde da su muškarci takav nagon nasledili od svojih primitivnih predaka koji su kako bi pokazali interesovanje za seks, majmuni su ženkama pokazivali svoje penise.

 

izvor: Blic zena

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *