Naučnici otkrili koliko seks treba da traje: Da li se slažete?

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebalo da traje?
Seks

Seks, Foto: profimedia

Koliko bi muškarac morao da „izdrži” u krevetu i mora li uopšte vreme da bude faktor prema kojem se meri uspešnost seksualnog odnosa?

Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerke rado hvale.

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala “brojke” po kojima bismo mogli da se vodimo kada je seks u pitanju.

Za većinu muškaraca seks traje kratko.

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu “traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko.

Stručnjaci smatraju kako je prava “mera” između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vreme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat.

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće dužine stručnjaci savetuju:

1. Ne ignorišite predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebalo da traje duže dok je muškarci često ignorišu. Nežno podsetite partnera kako je i ona važan deo seksualnog odnosa.

Dok su muškarci vizuelni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

2. Probudite svoju pustolovnu stranu

Svaki par u svoj seksualni život mora da uključi što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od proseka.

Naravno, dužina seks ne bi trebalo da bude glavni faktor za zadovoljstvo, ponekada je lepo imati seks koji traje satima, a ponekada smo podjednako srećni i kada je on na brzaka – sve dok obe strane uživaju u nežnosti i strastima.

 

izvor: 24sata

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *