10 znakova da je on dobar “materijal” za tatu

Kada planirate zajednički život sa partnerom, razmišljate o tome kako će sve to izgledati, da li će on biti dobar otac vašoj deci… Postoji nekoliko karakteristika koje pokazuju da je on dobar “materijal” za tatu.

Porodica, bebaFoto: Guliver/Getty/Thinkstock

Pomaže u kućiNaravno, ne računate na to da će on sve raditi umesto vas, ali ako pokazuje volju da ponekad obaveze poput spremanja hrane ili brisanja prašine u kući preuzme na sebe, to je svakako dobar znak. Nije poenta u tome šta će ko uraditi, već je važno to što je on voljan da aktivno učestvuje u zajedničkom životu. Uostalom, njegova pomoć u kući dobro će vam doći kada dobijete bebu i imate gomilu obaveza.

Funkcioniše pod pritiskom

Kada se nađete u nekoj teškoj situaciji, sigurno želite da računate na podršku svog partnera, a ne na nekoga ko će sesti pored vas i plakati. Muškarac koji može da se snađe kada je pod pritiskom ili u nekoj stresnoj situaciji, verovatno će moći i da umiri bebu kada zaplače u tri sata ujutru.

Brine o vašim potrebama

Niko od partnera ne traži ispunjenje neostvarivih želja, ali ako on brine o vašim potrebama i želi da učini sve što može da vi budete zadovoljni, jasno je da je spreman da ulaže u vašu vezu i zajednički život. To što brine o vama znači da nije sebičan, kao i da će dati sve od sebe da dobro brine i o vašim mališanima.

Odgovoran je

Obratite pažnju na njegovo ponašanje – ukoliko je jedan od onih muškaraca koji uredno plaćaju svoje račune, razmišlja o tome da li je poneo sve što mu je potrebno za predstojeće putovanje… znači da je odgovoran i da će takav biti prema vašoj deci. U svakom slučaju, ne možete da očekujete od nekoga ko je kao “muva bez glave” da će sutra moći da vodi računa o deci.

Ima kućne ljubimce

Možda vam se čini potpuno nevažnim, ali muškarac koji je imao ili ima kućnog ljubimca, navikao je da razmišlja o još nečijim potrebama, a ne samo svojim. Briga o tome da li je ljubimac sit i iskustvo u čišćenju dlaka, izmeta… nisu isto što i očinstvo, ali su dobra osnova za tu “ulogu”.

Zabavan je

Ako delite smisao za humor i on ume da vas nasmeje onda kada vam nije ni do čega, to znači da će biti brižan i zabavan tata, ali i da će svojim komentarima i ponašanjem umeti da vam ulepša dan.

Odlučan je

Kada odlučite da započnete zajednički život, važno je da znate da u svakom trenutku možete da računate na podršku svog partnera. Zato vam treba samostalan i odlučan muškarac, a ne onaj koji pre svakog odlaska do prodavnice još uvek zove mamu da joj se javi. Kada budete imali bebu, muškarca koji je samostalan i snalažljiv nećete morati da zovete svaka dva minuta da mu objasnite kako se menjaju pelene, gde stoji hrana za dete…

Ponekad vam se suprotstavlja

Naravno, samo onda kada stvarno niste u pravu. Možda to zvuči kao da ćete se češće svađati, ali poenta je u tome da vas on svojim suprotstavljanjem i izražavanjem svog mišljenja spusti na zemlju onda kada je to potrebno. Takođe, ovakvo ponašanje će mu sasvim sigurno pomoći u vaspitavanju mališana, naročito kada uđu pubertet.

Osećajan je i dobar

Jednostavno, ako vaš partner ne odbija da bilo kome pomogne kada može, brine o tome da (ne)namerno ne povredi druge, možete računati na to da će vašu decu naučiti pravim vrednostima. Zar to i nije najbitnije?

Želi da bude dobar tata

Jedno je sigurno – kada vaše prvo dete dođe na svet i nemate iskustva u roditeljskoj ulozi, važno je da znate da on makar želi da bude dobar otac i da će dati sve od sebe da to i ostvari.

 

izvor: Mondo

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *