Raspalite maštu: Ko obožava seks u liftu, a ko ga priželjkuje na plaži

Jedno istraživanje španskih naučnika  pokazalo je da čak 95 odsto ljudima ima seksualne fantazije.  Razlike među polovima na ovom polju su značajne, i to u pogledu učestalosti fantazija i njihovih karakteristika.

Kako da seks bude zanimljiviji

Goran Arbanas, profesor na Univerzitetu u Granadi i  jedan od učesnika ovog istraživanja,  rekao je da žene češće od muškaraca maštaju o seksu, najmanje nekoliko puta mesečno. Fantazije lepšeg pola su i maštovitije.

Sa druge strane, muškarci maštaju o “malo slobodnijem seksu”, pa bi se većina rado prepustila orgijama, dok žene, čak i u fantazijama, najviše teže nežnom i romatičnom seksu, najčešće na egzotičnim destinacijama.

OMILJENA MESTA ZA FANTAZIJE

Žene bi najradije probale seks na pesku, parku ili bazenu, dok muškarci sanjare o seksu u liftu, toaletu, dvorištu, iako oba pola priželjkuju seks na na javnom mestu, u tome muškarci neznatno prednjače.

SEKS SA NEZNANCEM KAO VELIKA ŽELJA

I muškarci i žene maštaju o seksu sa strancem, ono što je najprivlačnije kod takvog odnosa jeste anonimnost i to što je prvi susret najčešće i poslednji. Ne povlači sa sobom brige i pitanja.

Maštanje o seksu može da pojača seksualno uzbuđenje, i stručnjaci kažu da ono tu ulogu ima u čitavoj evoluciji. Fantazije doprinose i tome da se ljuidi pre seksa opuste i oslobode stresa.

Nažalost, kada se ostvare, ne donesu uvek dobre rezultate. Dve trećine ljudi nakon ostvarenja fantazija doživi razočaranje, a određen broj i osećaj krivice.

izvor: blic zena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *