Seks umesto teretane: 10 seksi poza koje aktiviraju svaki mišić

Ako želite da zategnete mišiće pred letovanje, za to vam nije neophodna teretana. Sve što vam treba je krevet, partner i malo mašte. Zapravo, ni krevet vam nije neophodan. Pogledajte koje to zabavne poze mogu da unesu malo zanimljivosti u vaš ljubavni život, i da vam ujedno pomognu da zategnete mišiće i skinete koji kilogram.

Ove poze nisu samo zabavne, već su i veoma korisne

1) KVADRICEPS

Da zategnete mišiće sa prednje strane butine, zauzmite jahačku pozu. Ali, umesto da odmarate noge, podignite ih tako da sve vreme čučite. Dakle, umesto da ste na kolenima, trebalo bi da budete na stopalima. Pokretima gore-dole sve vreme ćete naprezati kvadruceps. Za dodatnu potrošnju kalorija, možete da se pomerate i napred-nazad.

2) GRUDI

Verovatno znate kako izgleda “dogi stajl” poza, ali za svaki slučaj ćemo vas podsetiti. Vi se nalazite na kolenima i rukama, a on je iza vas (ili kleči, ili stoji pored kreveta). U ovoj pozi vežbate gornji deo tela, jer morate da koristite ruke kako biste se održavali u pozi. Ako želite dodatan izazov, možete u toku “zabave” da se spustite i uradite sklek.

3) ZADNJA LOŽA

Iskorak je jedna od najboljih vežbi za zatezanje zadnje lože, a ona može savršeno da se iskoristi i u seks. Poza je sledeća – on sedi na stolici, a vi ste na njemu. Jedna noga vam je pored njega na stolici, a druga je na podu. Pomeranjem aktivirate mišiće, a na pola puta, promenite noge kako bi se obe strane podjednako aktivirale.

4) KUKOVI

Probajte makazice. Za ovu pozu, oboje treba da legnete sa strane. Ako on leži na desnoj, a vi na levoj strani, umesto da podignete nogu i oslonite je na njegov torzo, pokušajte da je sve vreme držite pod uglom od 40 stepeni. Držite nogu u tom položaju koliko god možete, jer ćete tako zategnuti i ojačati mišiće na kukovima. Sledeći put kada budete imali seks, jednostavno promenite strane, i vežbajte drugu nogu.

5) DONJI TRBUŠNJACI

Za zatezanje donjih trušnjaka najbolja je poza lotos, u kojoj on sedi, a vi sedite na njemu. U ovoj intimnoj pozi, vaše noge i ruke su čvrsto obmotane oko njega, a njegove noge i ruke su oko vas. U toj pozi, probudite trbušnu plesačicu u sebi. Pomoći donjih trbušnih mišića, pomerajte karlicu napred-nazad i gore-dole. Taj mali pokret može da da ogromne rezultate.

6) TRICEPS

Kada ste usavršili pozu lotosa, sada možete malo i da je unapredite. Za triceps zauzmite istu pozu, ali umesto da ruke obavijete oko njega, stavite ih iza leđa i naslonite se dlanovima na pod ili krevet.

Ruke okrenite tako da vam prsti budu okrenuti ka zadnici, jer će tako vežba imati najviše efekta. Ova varijacija lotosa je sjajna za ruke, a ako uz to i malo savijete laktove, ovog leta ćete ponosno nositi bretele.

7) GORNJI TRBUŠNJACI

Ovo je prilično zahtevna poza, tako da bi najbolje bilo da se pre toga malo istegnete i zagrejete. Lezite na leđa, podignite noge, i butine oslonite na partnerove grudi. Podkolenice možete ili da savijete preko njegovih ramena, ili da ostavite noge ispružene, šta god vam je udobnije. Da bi poza bila maksimalno efektivna, podignite ramena i glavu, i napravite mali trbušnjak tokom seksa.

8) RAMENA – DELTOIDI

Ovo je “dogi stajl” poza, sa malom izmenom. Vi se nalazite na sve četiri na krevetu, a on stoji iza vas, pored kreveta. Zatim vas on uzima za butine, i podiže vam noge u vazduh, a vi se držite samo na rukama. Ovo je intenzivna vežba, koja je izuzetno dobra za ramena i ruke, ali je i uzbudljiva za oba partnera.

9) GLUTEUS

Želite podignutu i čvrstu zadnjicu? Ova poza će vam u tome pomoći, a pritom i ne zahteva neke akrobacije. Obična misionarska poza uz malo napora može da postane prava vežba za celo telo. Lezite na leđa, glava i ramena neka vam budu na krevetu, a gluteus zategnite tako što ćete podići zadnjicu najviše što možete, i zadržati je u tom položaju što duže možete. Odmah ćete osetiti kako vam mišići rade.

10) CELO TELO

Ovo nije za početnike, pa se zato savetuje da prvo uvežbate predhodne poze, a onda se oprobate u ovoj akrobaciji. Poza koja se često zove most zahteva da gotovo svi mišići u telu rade. Isto kao i u pozi za gluteus, lezite na leđa, podignite zadnjicu, ali ovog puta rukama podignite i glavu i ramena. Džaćete se na rukama i nogama, a torzo bi trebalo da bude u horizontalnom položaju. Ova poza aktivina mišiće gluteusa, trbušnjake, bicepse, triceps i ramena.

izvor: blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *