Veličina je važna ako je u pitanju veza za jednu noć

Kada su u pitanju veze za jednu noć, veličina je bitna. Ali ovde nije u pitanju dužina, nego obim, tvrdi nova američka studija. Ali kada se radi o dužim vezama, žene su sklone precenjivanju veličine penisa svog partnera, pa to uglavnom nije ni bitno.

Ženama je bitniji obim nego dužina

 

U studiji je 41 žena posmatrala penise odštampane 3D štampačem. Modeli su bili dužine od 10 do 22 centimetra i obima od 6 do 18 centimatara. Njima je dato da biraju kojeg od 33 modela bi želele za jednu noć, a kojeg za dugoročnog partnera.

Žene su najčešće za jednu noć birale veći obim, a za dugoročnog partnera prosečni obim, ali nije bilo razlike u dužini. Najčešće su birale penise duge 16,5 centimetara.

Vagina sadrži mnogo nervnih završetaka osetljivih na protisak koji utiču na osetljivost prilikom zatezanja, pa im je zato obim penisa veoma bitan. Penis velikog obima može približiti klitoris vagini tokom seksa, što pomaže u dostizanju orgazma.

Sa druge strane, duži penis može dovesti do bola u predelu grlića materice, kaže autorka studije, Senon Lijung, koja je svoj rad prezentovala prošle nedelje u San Francisku.

Prethodne studije o tome da li je bitna veličina penisa imale su različite rezultate. Studija iz 2012. u kojoj je učestvovalo više od 300 žena otkrila je da za 60 odsto žena veličina nije bitna, ali one koje su često doživljavale vaginalni orgazam preferirale su duže penise. S druge strane, prošlogodišnja studija je otrkila da žene vole veće penise u zavisnosti od proporcija tela muškarca – dakle, veći penisi su im bitni kod krupnijih muškaraca.

U drugom delu studije o kojoj se ovde radi ženama su dati modeli penisa i dozvoljeno im je da svaki posmatraju po 30 sekundi. Nakon toga su pitane da iz gomile odaberu taj koji su posmatrale, ili neposredno nakon posmatranja ili nakon ispunjavanja ankete u trajanju od 10 minuta (kako bi vreme prošlo).

Nakon desetominutne ankete žene su bile sklonije tome da precene penis koji su ranije posmatrale, navodi se u studiji.

Rezultati sugerišu da muškarci ne bi trebalo da razmišlajju o uvećanju penisa pošto žene već imaju tendenciju da precenjuju nakon nekog vremena.

izvor: blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *