5 neobicnih stvari koje radi penis

Zašto imate jutarnju erekciju i „vlažne snove”? Zanima vas zašto se penis skuplja kad je mokar? Stručnjaci vam otkrivaju šta se krije iza čudnih stvari koje radi penis.

Mnogi parovi umeju na dobar način da iskoriste jutarnju erekeciju 

1) ZAŠTO UVEK OSTANE MALO MOKRAĆE?

– Mokraćna cev sprovodi urin iz bešike do vrha penisa, praveći oblik obrnutog U, pa je neizbežno da malo urina ostane i nakon što završite sa mokrenjem. To može biti veći problem za one koji imaju slab mlaz, jer onda više mokraće ostaje nakon uriniranja. Slab mlaz može biti znak uvećane prostate ili zapaljenja, što je uobičajeno za starije muškarce. Ali za većinu mlađih muškaraca ne postoji razlog za zabrinutost – kaže doktor Džozef Sanstejn, urolog sa Medicinskog odeljenja Univerziteta u Teksasu.

2) ZAŠTO MALO SPERME UVEK KASNI?

Baš kao i kod uriniranja, i prilikom ejakulacije se zadržava mala količina sperme koja iscuri nekoliko minuta nakon orgazma. Gravitaciji je potrebno nekoliko minuta da izbaci svu spermu iz mokraćne cevi.

 

3) ZAŠTO SE PENIS SKUPLJA KAD JE MOKAR?

Uopšte nije u pitanju vlažnost, nego reakcija na hladan vazduh ili vodu. Mišići mošnica se povlače unutra kad je hladno i zbog toga i penis izgleda manji tako skupljen.

 

4) ZAŠTO MUŠKARCI SVAKOG JUTRA IMAJU EREKCIJU?

Nivo testosterona dostiže vrhunac ujutru, a postoje dokazi i da muškarci imaju erekciju čak i kad nisu uzbuđeni u cilju da održe dobro seksualno funcionisanje.

 

5) ZAŠTO NEKI MUŠKARCI IMAJU „VLAŽNE SNOVE“?

I „vlažni snovi“ mogu biti rezultat povećanog nivoa testosterona, jer nivo testostserona raste dok spavate. Zato adolescenti koji imaju veoma visok nivo testosterona imaju mnogo više „vlažnih snova“ nego stariji muškarci. Postoje dokazi da su „vlažni snovi“ češći kada je prošlo mnogo vremena od poslednjeg orgazma, pa je to način tela da napravi mesta za nove zalihe sperme.

 

izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *