5 razloga zasto dan da pocnete seksom

Zbog umora i obaveza seks postaje sve ređi, a uveče jedva čekate da utonute u san. Seksualni život pati, a parovi su nezadovoljni. Jutarnji seks mogao bi biti rešenje

seks,

Ako seksom započnete dan to nije samo razbijanje, nego vam može ulepšati jutro. Donosimo vam nekoliko odličnih razloga zašto bi trebalo da prestanete da se izležavate ujutru i umesto toga da imate seks.

1. Osećaćete se bolje
Ako verujete u onu “po jutru se dan poznaje”, onda je jutarnji orgazam poprilično obećavajući i za ostatak dana. Jedno istraživanje je pokazalo da se ljudi zbog jutarnjeg seksa čitav dan osećaju bolje.
“Jutarnjim se seksom oslobađa oksitocin poznat i kao ljubavni lepak, hormon koji podstiče osećaje ljubavi i povezanosti. To vas čini povezanijima s partnerom i ti vas osećaji mogu držati čitav dan”, tvrdi seksolog Emili Mors.

2. Nećete imati grižu savesti jer zbog umora ne možete da imate seks pre spavanja.
Koliko ste puta preskočili seks pre spavanja s opravdanjem da ste umorni? Budimo realni, u dugogodišnjim vezama i u braku je lako upasti u rutinu. Zbog umora i obaveza seks postaje sve ređi, a uveče jedva čekate da utonute u san. Seksualni život pati, a parovi su nezadovoljni. Jutarnji seks mogao bi biti rešenje.

3. Nećete zbog toga zakasniti na posao
Dosta je s izgovorima. Ionako se verovatno oboje tuširate ujutru pa bi se ponekad mogli istuširati zajedno i prepustiti se jednom seksu na brzinu. Najbolja poza je ona kad je muškarac iza, a žena se malčice sagne.

4. Jutarnji seks je dobar za zdravlje
Istraživanja su pokazala da jutarnji seks može poboljšati vaš imunitet. A kad stignu hladniji dani stručnjaci savetuju da više pažnje posvetite svom imunitetu kako bi što bezbolnije prošli kroz sezonu gripa i prehlada.

5. Ujutru muškarac može duže da izdrži
Nivo testosterona je kod muškaraca najviši u jutarnjim satima nakon sati sna što znači ne samo da će muškarac ujutru biti napaljen nego i da će izdržati duže. “Kad muškarac ima viši nivo testosterona ima i više energije tokom seksa i ta mu energija pomaže da izdrži više’, kaže seksualna terapeutkinja Arlin Goldmen. Eto, ako se uvek žalite da vam seks traje prekratko.

 

izvor kurir

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *