Stopalo najneprivlačniji deo ljudskog tela?

Od čak 41 delova ljudskog tela stopala su dokazano najmanje privlačna, a nakon njih slede kolena

stopala

Neurolozi su proučavali povezanost seksa i moždanih aktivnosti pri čemu suotkrili koji je najmanje seksualan deo tela.
Naučnici s kanadskog sveučilišta Bangor udružili su se sa svojim kolegama iz Johanesburga u istraživanju koje je dokazalo da stopala izazivaju najmanje seksualne uzbuđenosti.

Rezultati njihovog istraživanja, koje je za cilj imalo da izuči povezanost seksa i mozga, istovremeno su negirali teoriju da stopala imaju senzualnu povezanost s genitalijama, pri čemu je otkriveno da muškarca najviše privlači zadnji deo ženskih nogu, ali ne i obrnuto, kao i ruke, koje ih takođe ostavljaju ravnodušnima.

“Veliki broj ljudi pretpostavlja da je žensko telo puno erogenih zona, a da muškarci imaju samo jednu. Međutim, muškarci i žene po ovom su pitanju prilično jednaki, s tim da žene ipak imaju blagu prednost”, rekao je voditelj istraživanja Oliver Turnbul.

Od čak 41 delova ljudskog tela stopala su dokazano najmanje privlačna, a nakon njih slede kolena. Najpopularniji delovi tela su genitalije, usne, uši, unutrašnjost grudi i lopatice.
Zanimljivo je da muškarci ženska usta i usne smatraju najerotičnijim delom, a iza njih su vrat, bradavice i grudi, kao i guza i kukovi. Žene najviše vole muške usne.

 

izvor kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *