Manji testisi znače da je neko bolji otac?

Već je bilo poznato da nivo testosterona kod muškarca utiče na veću angažovanost s decom, ali veličina testisa ne utiče znatno na proizvodnju testosterona

otaci i sin

ATLANTA – Svašta otkriju ovi naučnici.
Muškarci s manjim testisima imaju veće šanse da aktivno budu uključeni u brigu o svom detetu, tvrde antropolozi s univerziteta Emori.

Dok su gledali slike svoje dece, kod muškaraca s testisima manje zapremine aktivirali su se delovi mozga zaslužni za pružanje nege, pokazalo je istraživanje.

Cilj istraživanja bio je da se utvrdi fiziološka veza između oca i njegove uključenosti u život deteta. Dobijeni rezultati su prvi dokaz koji pokazuje da postoji direktan uticaj ljudske anatomije i funkcionisanja mozga na to koliko će se neko zalagati kao roditelj.

Već je bilo poznato da nivo testosterona kod muškarca utiče na veću angažovanost s decom, ali veličina testisa ne utiče znatno na proizvodnju testosterona.

– Prethodne studije pokazale su da deca o kojoj su očevi više brinuli, imaju bolji socijalni, psihološki i obrazovni status – kaže Džejms Riling, jedan od vodećih antropologa u ovom istraživanju.

 

izvor kurir

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *