Šta Francuskinje mogu da nas nauče o seksu

Većina Francuskinja uživa u seksu bez obzira na to da li će doživeti orgazam ili neće. Nije sve zaista u odredištu, već u samom putovanju

seks, sastanak, žena, slobodne žene,

S obzirom na to da Pariz važi za najromantičniji grad na svetu, potpuno je logično pomisliti da Francuskinje znaju mnogo o ljubavi. Po čemu se tačno razlikuju seksualni i ljubavni život Francuskinja od žena u ostatku sveta i da li možemo nešto da naučimo od njih?

Orgazam nije sve 
Psihijatar i seksolog FIlip Breno je 2012. godine objavio izveštaj na 300 strana u vezi sa seksualnošću žena u Francuskoj. Breno je posmatrao 3.404 žene starosti između 15 i 80 godina koje su bile udate ili u građanskoj zajednici, a 74 odsto ispitanih žena izjavilo je da nemaju nikakvih problema kada su želja i zadovoljstvo u pitanju, ali je svega 16 odsto stizalo do klimaksa svaki put tokom seksa.

Ovi rezultati sugerišu da većina Francuskinja uživa u seksu bez obzira na to da li će doživeti orgazam ili neće. Možda nije sve zaista u odredištu, već u samom putovanju.

Nema potrebe za usporavanjem s godinama 
Sudeći po podacima iz 2008. godine, 90 odsto Francuskinja starijih od 50 godina su seksualno aktivne. Istraživanja pokazuju da žene u poznijim godinama podjednako uživaju u seksu kao i one znatno mlađe.

Flertovanje je način života, a ne samo put do seksa
Autorka knjige „Zavođenje: Kako Francuzi igraju igru života“, Elani Skolino objašnjava kako je zavođenje ključni deo kulture u Francuskoj. Međutim, njima zavođenje ne predstavlja istu stvar kao ostatku sveta.

“Zavođenje je konverzacija. U pitanju može da bude razgovor mirisima, konverzacijom ili prostim pogledom. U osnovi, to je uspostavljanje kontakta sa osobom i razgovor o deljenju zajedničkih interesovanja i daljeg unapređivanja istih”, tvrdi ona.

Umetnost dugotrajne romanse 
Džon Ganjon i Alan Giami objavili su članak u kome porede seksualnost u Francuskoj i Americi. Njihovi podaci pokazali su da Francuzi znatno češće imaju seks i da su u dugoročnim monogamnim vezama.
Po njima, ključna razlika je u činjenici da su Francuzi maratonci, a Amerikanci sprinteri kada je ljubav u pitanju. Ponekada je jednostavno lepo malo usporiti.

Brak nije sve i kraj svega 
Ganjonova i Giamijeva studija takođe je pokazala da se parovi u Francuskoj češće odlučuju na veze nego na brak.
„Francuzi imaju brojne tipove veza, i za njih brak ne predstavlja naredni korak kao za većinu. Brak nije jedini iskreni i odgovoran način zbližavanja i povezivanja sa nekim“, tvrdi Gijami.

Suzdržavanje može biti seksi 
U intervjuu za magazin Forbs, Elani Skolino prisetila se saveta koji joj je dala francuska pevačica i glumica Ariel Dombasle: “Nikada ne hodaj naga pred ljubavnikom. Iako mnogi misle da bi trebalo da prihvatimo svoje telo takvo kakvo jeste, ovde je u pitanju nešto sasvim drugo. Ovde se radi o oblačenju i svlačenju, tajnama, skrivanju i otkrivanju, a to je seksi”.

Sasvim je u redu da žena napravi prvi korak 
Sudeći po studiji iz 2008. godine, Francuskinje postaju “ekstremno preduzimljive kada su njihove seksualne navike u pitanju”. Staro pravilo da su muškarci ti koji love sada je u velikoj nevolji. Francuskinje su odbacile taj i slične stereotipe. Kada one nešto žele, jednostavno odu i uzmu to.

 

izvor kurir

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *