10 stvari koje niste znali o vagini

Tečnost iz vagine i ulje ajkuline jetre imaju jedan zajednički sastojak. Reč je o organskom jedinjenu skvalenu. Ono se ponekad koristi i za proizvodnju hidratnih krema jer značajno omekšava kožu

Gaće, gaćice, tange, guza, zadnjica,

Koliko god da se stvari saznalo o vagini, stalno se pojavljuju nove. Ovaj deo tela ne prestaje da izaziva interesovanje stručnjaka koji pronalaze sve više dokaza njegove posebnosti.

Postoji sličnost između vagine i ajkule
Tečnost iz vagine i ulje ajkuline jetre imaju  jedan zajednički sastojak. Reč je o organskom  jedinjenu skvalenu. Ono se ponekad koristi i za proizvodnju  hidratnih krema jer značajno omekšava kožu.

Lubrikanti prijaju vagini, ali ne i seksi igračkama
Ginekolozi naglašavaju da je najbezbednija upotreba lubrikanata na bazi  silikona. Oni su bolje rešenje od onih na bazi vode, njihovo dejstvo duže traje i ne sadrže propilen glikol koji je potencijalna opasnost za intimnu regiju. Međutim, silikonski lubrikanti ne smeju da se nanose na vibratore i druge seksi igračke jer mogu da ugroze njihova dejstva i da promene njihov oblik.

Menstrualna krv je lekovita
Naučnici godinama pokušavaju da otkriju dejstvo menstrualne krvi koja sadrži matične ćelije značajne  za regeneraciju organizma. Većina njih tvrdi da bi ova krv bila efikasna u lečenju srčanih oboljenja.

Brijanje i depilacija su traume za vaginu
Brijanje i depilacija bikini zone predstavljaju mikro traume za ovaj deo tela, čak i kada ne izazivaju bol. Proces uklanjanja dlaka omogućava bakterijama da se nastanjuju pod kožom i da izazivaju infekcije. Dermatolozi preporučuju da se sredstva za depiliranje ne pozajmljuju drugim osobama, kao i da se nakon depiliranja dna ili dva izbegavaju seksualni odnosi.

Seks je zadovoljstvo, ali i stres za intimnu regiju
Seks čini da se osećate odlično, ali istovremeno dovodi do manjih trauma na polnom organu, poput stvaranja manjih ogrebotina. Lučenje tečnosti, kao njegov neizostavan deo, takođe se smatra nekom vrstom stresa. Loše strane seksa su i to što predstavlja  mogućnost prenosa polnih bolesti, na koje su žene izloženije od muškaraca. Prezervativ je odlična  zaštita, ali ne i stopostotna. On ne štiti o HPV virusa i genitalnih čireva.

Znojenje je neophodno
Pojava znoja na intimnom području je normalna i neophodna. Ispod usana vagine i u  predelu klitorisa nalaze se stotine sitnih žlezdi koje luče znoj i uljanu tečenot i time štite vaginu od previsokih temperatura.

Lučenje sekreta pre menopauze je neizbežno
Vagina dnevno proizvede tečnost  prosečne količine jedne kašičice. Najčešće je taj sekret bele boje ili providan i bez miris.   Pre ovaluacije on postaje vodeniji i elastičniji, a njegove količine se povećavaju. Ukoliko njegova pojava izaziva nelagodnosti ili dođe do neprijatnih mirisa, neophodna je stručna pomoć.

Rast dlake na vagini i glavi je različit
Iako je najčešće boja kose na intimnoj regiji i glavi ista, rast dlaka na ovim delovima tela nema jednak  tempo. Kosa na intimnoj regiji ne može da dostigne rast dlaka na glavi. Osim same prirode, donji veš i trenje taj rast  čine sporijim.

Dužina stidnih usana varira
Izgled vagina razlikuje se od žene do žene, a dužina stidnih usana može da bude od d 4, 6 do 5, 8 centimetara. Ginekolozi pak napominju da uprkos razlikama u dužini, nema medicinskih, estetskih ili higijenskih razloga da žene brinu zbog svojih dimenzija.

Tokom seksa ženski polni organ se ponaša kao muški polni organ
Sigurno vam je poznato da za vreme seksualne aktivnosti klitoris postane tvrđi. Međutim, ovo nije jedini deo vagine koji reaguje na taj način. Usne vagine sadrže erektilna tkiva koji zbog uzbuđenja reaguju kao klitoris. Razlozi sličnih reakcija kod žena i muškaraca su ti što svaki fetus na početku svog razvoja sadrži androgine delove.

 

izvor kurir

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *