Orgazam bolja vezba za mozak od ukrstenih reci

Ostavite sudoku i ukrštenice i okrenite se svom partneru, jer orgazam bolje aktivira mozak od razno-raznih mozgalica

Rezultati novog istraživanja daju potpuno novi smisao reči mozgalica budući da tvrde da je orgazam za mozak bolja vežba od ukrštenih reči ili sudokua.

Orgazam povećava moždanu aktivnost celog organa, a slagalice aktiviraju relativno lokalizovane regije, tvrdi neuronaučnik Beri Komisaruk.

Profesor, koji je pre skoro deset godina objavio prve dokaze od delovima mozga uključenim u ženski orgazam, takođe tvrdi da osećanje orgazma može da blokira bol.

“Kod orgazma beležimo ogroman porast protoka krvi u mozgu. Dakle, moje je uverenje da to ne može biti loše. Krv donosi hranjive materije i mozak napaja kiseonikom. Mentalne vežbe povećavaju moždanu aktivnost, ali samo u relativno lokalizovanim područjima. Orgazam aktivira ceo organ”, objašnjava Komisaruk.

Istraživanje, u kojem se merio protok krvi u mozgu žena koje su doživele orgazam, sprovedeno je na Univerzitetu Ratgers u Nju Džersiju.

Naučnik koji ima 72 godine proučava žensko uzbuđenje od 1960. i još veruje da je orgazam neistraženo područje. “Mi ne znamo skoro ništa o užitku”, kaže on i dodaje da je važno razumeti kako to mozak procesuira.

“Koji delovi mozga proizvode takav intenzivan užitak i može li se to koristiti na neke druge načine? Šta bi orgazam mogao da učini u sprečavanju depresije, anksioznosti, zavisnosti ili bola”, pita se naučnik.

 

izvor kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *