Zasto se u vezi ugojimo?

Od romantičnih večera, gledanja filmova uz omiljenu hranu, vreme koje provodimo sa partnerom negativno utiče na kilažu. Prema novom istraživanju, zabavljanje se izdvaja kao najveći pojedinačni uzrok gojenja. Zamenilo je nekoliko, naizgled, očiglednih razloga, poput prejedanja tokom odmora ili posle raskida emotivne veze.

U vezi se lako upada u zamku opuštenosti i uživanja

Rezulatati istraživanja koje se bavilo vezom između zabavljanja i gojenja su sledeći: 62 posto ispitanika je reklo da se u vezi ugojilo 6,3 kilograma, nešto manje od tri četvrtine je izjavilo da se tokom veze povećao broj kilograma njihovih partnera. Dve trećine je otkrilo da je gojenje u vezi bilo obostrano.

Kao najveći problem žene su izdvojile veličinu porciju. Navike partnera su postale i njihove. Više od polovine žena je reklo da su količine njihovih obroka iste količinama koje unose njihove jače polovine.

Iako je ovo postalo deo njihove svakodnevnice, žene su svesne negativnih posledica, 56 posto njih je izjavilo da su porcije obroka koje unose daleko veće od prosečnih.

ŠTA TO PAROVI RADE POGREŠNO

Osim što žene usvajaju navike muškaraca u ishrani, upražanjavaju i niz aktivnosti koje dovode do gojenja, 30 posto ispitanika je reklo da većinu svog vremena provodi ispred televizora, i to uz omiljenu hranu. Bilo da gledaju tv program ili su okupirani nekim drugim stvarima, 21 posto njih je otkrilo da veliki deo slobodnog vremena ispunjava kućnim obrocima sa partnerom.

Loše navike nisu eliminisale i svesnost o njima, više od četvrtine isitanika je reklo da želi da bude zdravije, a više od jedne desetine njih pokušava da promeni način ishrane.

PAROVI VREMENOM ZABORAVLJAJU NA PRAVILA PONAŠANJA

U vezi nastupa trenutak kada sebi dajemo “previše” slobode
Ležernost u ponašanju je izraženija kod parova koji su duže u vezi.

Nešto manje od jedne polovine je izjavilo da podrigne ispred svog partnera, četvrtina njih je rekla da ne ređe depilira noge i predeo ispod pazuha otkako je u vezi, a 25 posto ispitanika ne smatra pogrešnim da u društvu partnera ispusti gasove.

Istraživanje je pokazalo da veza doprinosi da se ljdui osete spokojnim i da ne brinu o stvarima koje su im bile važne pre zabavljanja. Ipak, u jednom trenutku je potrebno otrežnjenje i usvajanje zdravih navika.

 

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *