Kako do više energije za bolji seksualni život

Ovo su saveti za sve prezaposlene koji ne samo da nemaju vremena da se posvete voljenoj osobi, nego im manjka i energija za ljubavne igrarije.


1) PRAVI TRENUTAK

Odredite pravi trenutak za ljubav. Jedno istraživanje je pokazalo da će više od 70 odsto žena pre da odabere spavanje nego seks. Psiholog Laurie B. Mintz smatra da je za zadovoljavajući seksualni život potrebno malo truda i preporučuje da ne čekate kasne večernje sate za intimu. Testosteron koji podiže libido u večernjim satima je najniži i kod muškaraca i kod žena. Ujutro se testosterona podiže pa je najbolje da probate jutarnji seks koji će i da vas razbudi.

2) ENERGIJA SUNCA

Energija sunca u rano jutro za razbuđivanje. I pre nego što stavite lonče za kafu na šporet, pokušajte se “upijetei” malo sunca. Istraživanje Centra za spavanje i neurobiologiju na Institutu u Pensilvaniji utvrdilo je da je sunce ključno za razbuđivanje tela i mozga. Izlaganje suncu oslobađa telo od melatonina koji nastaje kao posledica spavanja.

3) NE PRESKAČITE OBROKE

Bez gladovanja na poslu. Mnogo ljudi ne ruča kako treba na poslu, pa im nivo energije tokom popodneva pada što ih dodatno iscrpljuje, pa su uveče vrlo umorni. Jedna studija je otkrila da preskakanje bilo kojeg obroka vodi u veći umor i iscrpljenost na kraju dana.

4) POKRENITE SE

Pokrenite se. Kretanje i vežba telu i mozgu daju više energije. Vežbate li dnevno do pola sata lakše ćete da obavite sve poslovne zadatke. Mišići koji se aktiviraju vežbanjem osiguravaju bolji protok krvi kroz telo i mozak.

5) MAGNEZIJUM

Nadoknadite magnezijum. I veže iscrpljuju organizam i kradu energiju za večernje aktivnosti. Manjak magnezijuma može da uzrokuje više otkucaja srca što traži više kiseonika pa ćete teže da obavljate sve ostale obaveze i imaćete manje snage. Zato je važno da nadoknadite magnezijum koji ste izgubili znojenjem. Magnezijumom su bogati bademi i semenke bundeve.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *