Kako orgazam ubrzava mozak

Za delotvorna dejstva orgazma pronađen je još jedan naučni dokaz. Novo istraživanje tvrdi da orgazam povećava aktivnost svih delova mozga. Iz tog razloga efikasniji je od ukrštenica koje podstiču samo lokalizovane regione.

 Orgazam nas činim mentalno aktivnijim 
Istraživanje je sproveo američki profesor Beri Komisaruk, neurolog. Ovaj autor se prvi pre deset godina bavio uticajima orgazma na mozak. Kako tvrdi, osim što pokreće vijuge, orgazam i otklanja bol.

– Orgazam povećava protok krvi do mozga, što ne može da ima loše efekte. Donosi sve hranljive materije do njega – rekao je on.

ORGAZAM KAO NEPRESUŠNA TEMA ISTRAŽIVANJA 
Profesor Komisaruk koji radi na Univerzitetu Rudžers u Nju Džersiju, vršio je laboratoriJska istraživanja o protoku krvi u mozak tokom orgazma.

Sedamdesetdvogodišnji istraživač orgazma kod žena, tom tematikom je počeo da se bavi 1960. godine. Dvadeset godina istraživanja je vršio na pacovima, da bi kasnije sporovodio istraživanja žene.

Kako kaže, o orgazmu ima toliko toga da se nauči.

– Malo znamo o seksualnom zadovoljstvu. Važno je da razumemo kako ga mozak proizvodi, koji delovi stvaraju intezivne osećaje, i da li ta saznanja možemo da iskoristimo za neke svrhe. Bitno je da otkrijemo da li rezultati istraživanja mogu da se iskoriste protiv depresije, anksioznosti, boli ili nekog oblika zavisnosti – istakao je profesor.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *