Tajne dobrog seksa: 4 načina da oživite seksualni život

Do intimnih problema u vezi najčešće dolazi kada potrebe jednog od partnera nisu zadovoljene. Saveti koje prenosimo iz knjige Sare Litvinov „Seks u ljubavnim vezama“ pomoći će vam da sa partnerom, korak po korak, izgradite kvalitetan seksualni odnos, u kom ćete oboje podjednako uživati.

 

IMAJTE RAZUMEVANJA ZA SOPSTVENE SEKSUALNE POTREBE
Vaše lično uživanje jeste važan deo polnog odnosa. Kad razumete svoje potrebe, vi znate šta vas uzbuđuje, što vas dovodi do orgazma i šta biste želeli da se događa kad se sam čin završi.
Šta vam to pruža: Samo ako razumete svoje potrebe, moći ćete da ih saopštite partneru. Mnogi bolje znaju šta im se ne sviđa od onog šta im se sviđa. Kažu, nemoj to da radiš… Korisnije je reći, sviđa mi se kad to radiš, zašto ne pokušaš ovo…
Šta preduzeti: Razmišljajte o situacijama koje su vas uzbuđivale i ispunjavale žudnjom. Pokažete partneru kako se samozadovoljavate, naučite da partneru dajete na znanje kako se osećate tokom odnosa. Nema jednog pravog načina. Raznovrsnost uslova i osećanja seks čine dobrim.
Seksualni terapeuti često moraju da objašnjavaju da je samozadovoljavanje normalan i zdrav deo seksualnog života, bez obzira na godine, na to jeste li u vezi ili ne, jeste li uzbuđeni, a partner nije, ili samo osećate potrebu za opuštanjem, a trenutno ne želite odnos.

UČITE O SEKSUALNOSTI I POTREBAMA SVOG PARTNERA 
Seksualni odgovori su vrlo zamršeni i različiti jer je svaka osoba drugačija, kao što su i tela stvorena u svim oblicima i veličinama.
Treba da upoznate telo partnera i da se osećate prijatno uz njega – sa svim njegovim delovima. Neki parovi imaju polne odnose, a da nikada nisu pogledali ili dodirnuli partnerove polne organe. A bez toga je teško izgraditi potpuno zadovoljavajući seksualni život.
Šta vam to pruža: Seksualni terapeuti se često sreću s parovima koji na polne organe partnera gledaju kao na nešto prljavo i zastrašujuće.
Šta preduzeti: Jedno od rešenja je naviknuti se na njih u neseksualnim situacijama, na primer kad se partner kupa. Istražujte polne organe partnera sve dok ne postignete osećaj opuštenosti.

 GRADITE SEKSUALNI ŽIVOT KOJI GODI OBOMA 
Bilo bi čudo da se vaše potrebe podudaraju s partnerovim. Moguće su sve vrste odstupanja – način na koji volite seks, količina seksa koja vam je potrebna, različita raspoloženja. Građenje seksualnog života koji oboma odgovara uzima u obzir ta odstupanja i zavisi od fleksibilnosti obe strane.
Šta vam to pruža: Sve je u davanju i uzimanju. Kad prevladavaju želje jednog, drugi na kraju izgubi zanimanje. Fleksibilnost vam dopušta da se prilagodite potrebama koje se s godinama menjaju, što pomaže da seks ostane na zadovoljavajućem nivou.
Šta preduzeti: Eksperimentišite, prilagođavajte se uzajamnim potrebama, dogovorite se o tome koliko ćete često voditi ljubav, ako su vam potrebe različite. Najvažniji je neprestani razgovor. To je i najkorisnije kad se pojavi problem. Nemojte očekivati od partnera da vam čita misli, bez obzira na to koliko ste dugo zajedno.

BUDITE DOBRI I VAN KREVETA 
Ne ostavljajte svu svoju privrženost, ljubav i fizički kontakt samo za vreme kad vodite ljubav. I volite se. Možda vam je ovaj savet čudan, ali kad ljubav nestane, seks pruža manje zadovoljstva, čak iako se drugi elementi nisu promenili.
Šta vam to pruža: Čisto zadovoljstvo krije se u neseksualnom poljupcu, zagrljaju, sedenju na kolenima… To vas sve još više zbližava, a ima i dublji učinak. Parovi koji su fizički bliski osećaju veću uzajamnu čežnju.
Šta preduzeti: To je vrlo lako! Poljubac za pozdrav i poljubac za rastanak, zagrljaj zahvalnosti, držanje partnera za ruku kad želite reći nešto važno. To je navika koju je isto tako lako steći kao i izgubiti.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *