Kako da zapocnete razgovor sa momkom koji vam se svidja?

Sviđa vam se neko i imate utisak da vas kraičkom oka takođe gleda, ali niste sasvim sigurni. Nešto se definitivno dešava, a vi ne znate kako da mu priđete. Evo par saveta kako da započnete razgovor sa momkom koji vam se dopada.

 

Uhvatite njegov pogled i osmehnite se
Sledeći put kada budete u blizini momka koji vam se dopada, pokušajte da vam se pogledi susretnu barem na tri sekunde. Osmeh je neizostavno oružje, ali i blaga postiđenost nije na odmet. Ukoliko mu se dopadate uzvratiće osmehom i u većini slučajeva će vam prići. Ako se to pak ne desi, onda pokušajte da vam se pogledi ponovo sretnu, ali ovog puta malo duže.

Pozajmite olovku od njega
Budite spremne, sa sveskom ili agendom ispod miške! Kada vidite vašeg momka, pretvarajte se da tražite olovku, pa pošto je niste našli, hrabro se uputite ka njemu i zatražite od njega da vam pozajmi. U većini slučajeva će mu biti drago što može da vam pomogne. Pošto ste nešto kratko zabeležili srdačno mu se zahvalite. Ukoliko se i vi njemu dopadate on će započeti razgovor sa vama. Ako je samo vrati u džep, šanse da mu se dopadate su male.

Pitajte koliko je sati
Ovo je stari trik, ali ukoliko ima hemije može biti veoma uspešan. Čak i ako se na prvu loptu ništa ne desi, svakako će se pitati zašto niste na telefonu proverili vreme.

Prokomentarišite vreme
Bilo da pljušti ili da je napolju savršen sunčan dan, vreme je uvek dobar izgovor da se započne razgovor. Ukoliko se odlučite za ovu taktiku, nemojte se puno žaliti na vreme, već pokušajte da vam se što više u toku razgovora pogledi susretnu. Ukoliko pada kiša i vi imate kišobran, a on ne, ponudite mu da stane ispod vašeg. Ako je pak sunčan dan započnite razgovor uz osmeh, ukoliko ima hemije razgovor će se svakako nastaviti.

Uputite mu kompliment
Ukoliko okolnosti to dozvoljavaju, ali i ako imate dovoljno hrabrosti uputite mu kompliment! To će ga svakako zaintrigirati da započne razgovor.

Pitajte ga šta sluša
U kafiću ste ili nekom klubu, razgovor o muzici je prava stvar za početak razgovora ili možda nečeg dubljeg!

Pitajte za pravac
Muškarci ne vole da priznaju da su se negde zagubili, ali isto tako vole da daju uputstva gde se nešto nalazi. Pitajte ga da vas usmeri ka određenoj destinaciji. Ako se ponudi da vas isprati do tamo, iskoristite priliku da se upoznate i razmenite kontakt.

Pitajte ga za raspored vožnje
Redovno ga srećete na autobuskoj stanici, ali ne znate kako da mu priđete? Jednostavno ga pitajte nešto vezano za prevoz. Ovo je pomalo riskantno, jer nije na prvu loptu toliko očigledno, ali ukoliko vam se učini da je pravi trenutak priđite mu i započnite razgovor.

Pitajte ga za savet
Sedite jedno pored drugoga u kafiću ili nekom restoranu i pritom su vam se pogledi već par puta susreli. Piajte ga da vam nešto preporuči iz menija i započnite razgovor.

Šta čitaš?
Ako ste u situaciji da momak koji vam se dopada čita knjigu, iskoristite to postavljajući mu pitanja o knjizi, ali naravno tek pošto spusti pogled sa nje.

 

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *