Zašto je masturbacija dobra za zdravlje?

Brojna istraživanja dokazala su da masturbacija blagotvorno deluje na čovekovo zdravlje. Između ostalog, ona jača imunitet i poboljšava raspoloženje.

Iako ima onih koji smatraju da je masturbiranje štetno, ali nauka je pokazala da je ona zapravo delotvorna – kako za fizičko, tako i za psihičko zdravlje

STRES I RASPOLOŽENJE
Australijsko istraživanje iz 2010. u kojem je učestvovalo 150 ljudi, otkrilo se da seks pomaže u stresnim situacijama. Dokazano je da isti učinak ima i masturbacija. Naime, tokom seksa ili masturbacije organizam ispušta koktel hormona koji umiruju telo, a samim tim ublažavaju stres i nervozu.

KARDIOVASKULARNO ZDRAVLJE I DIJABETES
Stručnjaci masturbaciju povezuju i sa kardiovaskularnim zdravljem, kao i sa manjim rizikom od nastajanja dijabetesa tipa dva. Nekoliko istraživanja pokazalo je da ženski orgazmi – nezavisno od toga da li su postignuti seksom sa partnerom ili masturbacijom – jačaju otpornost žene na kardiovaskularne bolesti i dijabetes.

DIVLJANJE HORMONA
Neke zemlje podstiču masturbaciju među tinejdžerima. Britanska Vlada je 2009. navodila tinejdžere da masturbiraju barem jednom dnevno. Zašto? Masturbacija na neki način umiruje hormone i blagotvorno deluje na psihofizičko zdravlje tinejdžera čija su tela prepuna hormona.

NESANICA
Kako pokazuju istraživanja, masturbacija je jedan od najboljih prirodnih lekova protiv nesanice. Mnogi čak nesvesno pribegavaju masturbaciji nakon stresnog dana jer ih to smiruje i pomaže im da zaspu. Masturbacija pomaže lučenje dopamina u telu koji je najveći u periodu pred klimaks. Nakon orgazma, luče se oksitocin i endorfin usled kojih se kod žene javlja osećaj smirenost.

INFEKCIJE
Masturbacija kod žena pomaže i u sprečavanju infekcije vrata materice, ali i blagotvorno deluje na infekcije urinarnog trakta. Poznato je da masturbacija smanjuje rizik od raka prostate kod muškaraca, a novija istraživanja pokazuju da umanjuje i rizik od raka maternice kod žena. Najveću zaslugu za to ima orgazam koji “otvara vrata” materice i podstiče povećanje dobrih bakterija.

JAČANJE IMUNITETA
Zahvaljujući hormonima koji se u telu luče tokom seksualnog čina, ali i masturbacije, imunitet postaje jači. To znači da ste manje podložni različitim bolestima.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *