Znaci koji ukazuju da partner manipuliše vama

I muškarci i žene povremeno flertuju s drugima kako bi testirali partnerova osećanja, a uskraćivanje seksa najčešća je taktika kako bi druga strana popustila u svađi. Generalno, oba pola na otprilike 58 različitih načina manipulišu svojim partnerima kako bi postigli određeni cilj, pokazalo je zajedničko istraživanje Univerziteta Sidnej i Univerziteta Singapur na 1.500 ljudi.

 

Glumljenje prezaposlenosti, zadirkivanje, odbijanje prvog poziva na sastanak i pokazivanje samopouzdanog stava najčešće su i najuspešnije ženske taktike u osvajanju pripadnika suprotnog pola.

Osim toga, žene mnogo češće nego muškarci glume da su hladne i rezervisane kako bi podstakle pripadnike jačeg pola da se više potrude u osvajanju. Na taj način žele da osiguraju da ih muškarac u odnosu kasnije više ceni.

I muškarci i žene često testiraju partnerova osećanja tako što povremeno flertuju s drugima, a zbog razmirica i sprovođenja svoje volje uskraćuju seks svojim boljim polovinama.

– Postoje evolucioni razlozi zbog kojih u ljubavnim vezama koristimo lukave taktike, jer je ljudima u prirodi da više cene ono oko čega se moraju da se potrude – rekao je britanski psiholog Filip Hodson.

Dodao je kako s takvim taktikama ipak ne valja preterivati jer postoje velike šanse da će takvo ponašanje privući nekompatibilne partnere koji takođe vole igrice, a sa kojima zapravo istinskih sličnosti nema.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *