Naučnici su potvrdili: Redovan seks povećava šansu za rađanjem zdrave bebe

Studija je pokazala da žene imaju veće šanse da rode zdravu bebu ako su više puta pre začeća bile izložene sprermi svog partbnera. To je zbog toga što je njihov imuni sistem imao dovoljno vremena da izgradi toleranciju na stranu tečnost i da tako podrži trudnoću.

 

Mi sada znamo da je u proseku ženama potrebno tri do šest meseci redovnog seksa sa njihovim partnerima kaKo bi njihov imuni sIstem ispravno reagovao i omogućio zdravu trudnoću-rekla je profesorka Sara Robertson sa Univerziteta u Adelejdu. Ona je dodala da taj proces za neke parove traje i do godinu dana.

Ovde nije toliko reči o verovatnoći da žene zatrudne koliko se radi o zdravoj progresiji trudnoće.
– Žene će verovatno imati normalnu turdnoću ukoliko su upražnjavale kontinuirane seksualne odnose- istakla je profesorka Robertson.

U Velikoj Britaniji jedan od šest parova ima probleme sa zečećem, a par se nakon dve godine bezuspešnog pokušavanje da dobije bebu ocenjuje kao neplodan.
Pobačaja je mnogo više nego što večina ljudi smatra. Jedna od osam trudnoća se završi na taj način. Smatra se da dve trećine prekinutih trudnoća izazivaju nepravilni hromozomi kod beba. Gubitak tri ili više beba je dosta neubičajena pojava i javlja se kod jednog procenta trudnica.

Plodnosti se u poslednje vreme posvećuje dosta pažnje u naučnim krugovima, a profesorka Robertson će rezultate svog istaživanje izložiti na kongresu Medicinskog australijskog društva u Adelejdu.

 

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *