Lakše odoleti seksu nego Fejsbuku i imejlu

Ako planirate da bude uspešni na sledećem sastanku, najpre zamolite partnera, odnosno partnerku, da isključi telefon. Najnovije istraživanje sprovedeno u Nemačkoj pokazuje da je privlačnosti Fejsbuka i mejlova teže odoleti nego želji za seksom.


U istraživanju je učestvovalo 205 mladih muškaraca i žena, uglavnom studentskog i starijeg srednjoškolskog uzrasta, a istraživanje je sprovedeno uz pomoć smartfona koje su im istraživači podelili.

Tokom nedelju dana, telefoni su se oglašavali sedam puta na dan, podsećajući ispitanike da naprave brz pregled snage i učestalosti javljanja svojih želja, kao i svoje sposobnosti da im odole.

Mada je želja za seksom ocenjena kao jača, studija je pokauzala da su ispitanici lakše popuštali pred željom za korišćenjem elektronskih medija, uključujući i mejl i društvene mreže, kao što su Fejsbuk i Tviter.

– Želji za medijima, odnosno za korišćenjem društvenih mreža, za proverom mejlova, surfovanjem po internetu, ili gledanjem televizije, teško se odoleva možda i zbog njihove stalne raspoloživosti, ogromne privlačnosti, i naizgled male cene ovih aktivnosti – smatra autor sudije Vilhelm Hofman, asistent na predmetu Nauka o ljudskom ponašanju na Univerzitetu Čikaga.
Želja za korišćenjem društvenih mreža je bila tolika, da su joj ispitanici posvećivali 42 odsto svog vremena. Jedno od objašnjenja glasi i da je provera mejla ili Fejsbuka mnogo pristupačnija nego seks.
Želja za seksom je snažnija, ali je i mnogo više situaciono uslovljena, tako da smo navikli da je potiskujemo, dok poruke obično proveravamo na svakih nekoliko minuta i ljudi teško mogu da se uzdrže da to ne čine.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *