Zakoni flerta: 4 pravila koja garantuju uspeh

Slatko očijukanje i malo šmekanja ulepšava dan i podiže samopouzdanje. To je flert radi flerta. Bezazlen je i samo najgori puritanci mogu da imaju nešto protiv njega.

Parovi se razlikuju po pragu tolerancije kad je reč o flertu, pa treba biti oprezan i obratiti pažnju na svaki znak koji može da signalizira da je osobi s kojom flertujete neprijatno. Tako muškarci prijateljsku naklonost i običnu ljubaznost često tumače kao zeleno svetlo, i to ne zato što su neintelegentni već zato što je njihov pogled na svet mnogo erotizovaniji od ženskog.

SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE
Flert je važan element u izboru partnera. Kad flertujete s namerom, a ne samo radi flerta, morate da imate više kriterijume pri izboru mete. Tu postoje dva pravila koja će vam povećati šanse za uspeh i smanjiti mogućnost sramnog odbacivanja.
Prvo pravilo je: flertujte s ljudima koji su privlačni koliko i vi jer ćete imati veću šansu za kompatibilnost, tvrde sociolozi i psiholozi britanske neprofitne organizacije „Social Issues Research Centre“.
Najuspešniji brakovi su upravo oni sklopljeni između partnera koji su ista kategorija. Ima, naravno, izuzetaka, ali veze u kojima je jedan partner mnogo atraktivniji imaju loše prognoze.
Međutim, procena sopstvene atraktivnosti ide malo teže. Istraživanja pokazuju da mnoge žene imaju lošu sliku o sebi i često potcenjuju svoju privlačnost.
Neke nove studije pokazuju, recimo, da 80 odsto žena smatra da su predebele i da pokušavaju da dosegnu dva broja manji konfekcijski broj od onog koji muškarci vole.
Ako ste žensko, obično ste atraktivniji nego što mislite, pa pokušajte da flertujete s malo zgodnijim muškarcima. Oni su obično manje kritični prema svom izgledu, ali ima i onih koji ga precenjuju.
Ako spadate u osobe koje su iskrene prema sebi i ne vidite sebe kao Apolona, zapamtite da mnogim muškarcima manjka socijalna inteligencija. Ovladajte veštinom komunikacije i bićete u prednosti čak i u odnosu na manekene.

PROCENITE IMATE LI PROĐU
Drugo pravilo uspešnog flerta glasi: ne flertujte s ljudima koji ne reaguju na vas. Čak i ako ne flertujete s nekim da biste ostvarili vezu, više ćete uživati u flertu s nekim ko za vas pokazuje interesovanje.
Evolucija favorizuje muškarce koji biraju mlade, atraktivne partnerke i žene koje biraju moćne muškarce na visokom društvenom položaju. Muškarci zato prirodno biraju mlađe, lepe žene, a žene starije muškarce s potencijalom da zarade. Žene takođe vole muškarce više od sebe.

KAKO SE PRAVILNO FLERTUJE
Najvažnija stvar kod flerta nije u sposobnosti da impresionirate, već u sposobnosti da pokažete da vam se neko dopada. Ako vaša meta zna da vam je zanimljiva, biće vam još naklonjenija. Kad saznate da se nekome dopadate, vaše interesovanje za tu osobu automatski raste – čak iako je nikada niste upoznali.
Čim se javi osećaj da vam se neko dopada, s njim krenu i procene da li je taj osećaj obostran, što odmah uključuje čitav niz verbalnih i neverbalnih signala. Mnogi muškarci, kad pomisle na flert, fokusiraju se na verbalnu komunikaciju, na čavrljanje i ćaskanje, iako je neverbalna komunikacija, poput govora tela i boje glasa, mnogo važnija, naročito na početku flerta.

GOVOR TELA JE PRESUDAN
Neverbalni signali koje nam ta osoba šalje reći će nam mnogo više o tome šta o nama misli nego reči koje izgovara. Način na koji sedimo i poza koju smo tokom razgovora zauzeli, a sve to pridruženo onome što govorimo, pokazuje da li nam se taj neko dopada ili ne. Floskula „drago mi je što smo se upoznali“ ima čitav raspon značenja, od „dopadate mi se“ do „nisam ni najmanje zainteresovan za vas“, zavisno od tona, izraza lica i držanja tela onoga koji tu floskulu izgovara. Evolucija je neumoljiva: muškarci radije biraju mlade, atraktivne partnerke, a žene moćne muškarce, sposobne da zarade.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *