Kad je pravo vreme za prvi seks u novoj vezi?

Muškarci i žene imaju različita očekivanja u pogledu prvog seksa u novoj vezi, što istraživače nije preterano iznenadilo. Nova veza donosi mnoštvo lepih trenutaka poput leptirića u stomaku, ali i brojne izazove, a jedan od njih je prvi seks u novoj vezi. Kad je pravo vreme? Žene smatraju nakon petog izlaska, a muškarci nakon drugog izlaska.


Istraživanje je sprovela internet stranica za upoznavanje partnera WhatsYourPrice.com, a u njemu je učestvovalo čak 25.000 ispitanika. Cilj je bilo otkrivanje kada je prikladno vreme za prvi seks u novoj vezi.

Čak 77 odsto žena smatra da se prvi seks s novim muškarcem treba da se dogodi posle petog izlaska. Muškarci, naravno, imaju drugačija očekivanja – 69 posto njih misli da prvi seks treba da padne posle drugog izlaska. Iako se ne čini da je razlika između prvog i drugog izlaska velika, muškarci ipak to jako razgraničavaju.
Naime, 80 odsto muških ispitanika smatra kako žena koja pristane na seks na prvom sastanku nije kandidatkinja za ozbiljnu vezu. Žene na to drugačije gledaju i većina njih smatra kako to ne bi trebalo da bude prepreka potencijalnom razvoju veze.

– Cilj svake veze je nastavak ljudske vrste. Ljudi vole da budu intimni. Iako muškarci vole seksualnu akciju, i to po mogućnosti s različitim ženama, ipak imaju u sebi sklonost ka takmičenju kada su žene u pitanju. To znači da ne vole da im žene spavaju s drugim muškarcima. I zato su tako kritični prema seksu na prvom sastanku – ne žele da se njihova potencijalna žena tako lako upušta u seksualne odnose- istakao je Brendon Vejd, osnivač internet stranice.

izvor blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *