Seks najbolje i najbrže topi kilograme

Odlazak u teretanu ili vežbanje kod kuće najčešće vidimo kao mukotrpnu obavezu. Mnogi ne znaju da seksualna aktivnost donosi jednake dobrobiti kao i bilo koja druga fizička aktivnost. Američka glumica i model Keri Mek Kloski u svojoj knjizi “The Ultimate Sex Diet” podelila je vlastito iskustvo mršavljenja uz pomoć seksa.

Keri Mek Kloski nakon što se verila, za šest meseci je izgubila 10 kilograma. Iako mnoge žene izgube kilograme zbog stresa tokom planiranja venčanja, Keri tvrdi da je smršala isključivo zbog puno seksa.
To nimalo ne čudi, jer tokom seksa su svi mišići u pokretu, uključujući noge, bedra, ruke, ramena i donji deo abdomena, a što odnos duže traje, sagorevaće se više kalorija.

Menjanje položaja zahteva više snage i donosi dvostruko više dobrobiti od jednostavne vežbe, a partner koji je aktivniji u seksu sagoreva više kalorija.

Orgazam sagoreva 100 kalorija
Pola sata seksa u proseku sagoreva od 150 do 350 kalorija, a za mršavljenje se preporučuje voditi ljubav od tri do pet puta nedeljno. Ova aktivnost može se uporediti sa pola sata hodanja, trčanjem ili dizanjem tegova. Sam orgazam, koji je dobra kardio vežba, sagoreva od 60 do 100 kalorija, a polusatno ljubljenje i maženje do 90 kalorija.

Na početku ljubavne veze, kada je u vezi prisutno puno više seksa, mnogim parovima je lakše da izgube kilograme.

Osim puno seksa, tome pridonosi i početna zaljubljenost i brži metabolizam, a i želja da budu privlačniji partneru.

Gubitak kilograma pomaže i jačanju seksualne želje, naime, neka istraživanja pokazuju da mršavije žene više uživaju u seksu jer ne osećaju kompleks zbog svog tela. Srećna i ispunjavajuća ljubavna veza pomaže u mršavljenju, jer ljudi mnogo više jedu kada su frustrirani i usamljeni. Seks s puno različitih partnera s ciljem gubljenja kilograma neće imati pozitivne posledice, jer takvo ponašanje može povećati stres.

Kako biste uživali u krevetu i mršavili, budite kreativni u seksu i nemojte zanemariti umerenu fizičku aktivnost ni izvan spavaće sobe. Vežbajte s partnerom, što može biti dobar uvod u predigru, pazite na ishranu i posle seksa zajedno se odmarajte.

izvor blic

Live Sex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *